Engin Altay: Süleyman Soylu'nun görevden affını isteme zamanı geldi

CHP'li Engin Altay, İçişleri Bakanı Soylu ve tutuklanan eski MHP il başkanı Kayaalp'in fotoğraflarıyla ilgili olarak "Soylu’nun kamu vicdanını yaralayan insanlarla fotoğraflarına çok alışkınız" dedi.

Tutuklanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp ve İçişleri Bakanı Soylu'nun fotoğrafları sosyal medyada gündem olmuştu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, MHP’nin görevden aldığı ve sonrasında “çocuk istismarı” iddiasıyla tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'le fotoğrafları hakkında açıklama yaptı.

Evrensel gazetesinden Şerif Karataş'a konuşan Engin Altay, MHP'nin Cihan Kayaalp'i görevden almasının ardından soruşturma yapıldığına dikkat çekti.

Altay, “Devletin, yargının böyle bir soruşturmayı MHP’ye önceden bildirmesi tabirle tüyo vermesi yasal işlem yapılmadan önce MHP’nin Diyarbakır İl Teşkilatını feshetmesi yoluyla kendince MHP’nin temize çıkarılması çabasıdır. Bu çirkindir doğru değildir. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Kayaalp’in tutuklanmasıyla Soylu ile fotoğraflarının gündeme gelmesini değerlendiren Altay, “Biz Süleyman Soylu’nun kamu vicdanını yaralayan insanlarla fotoğraflarına çok alışkınız. O yüzden İçişleri Bakanlığının adını suç işleri bakanlığı olarak değiştirdik” dedi.

Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın Süleyman Soylu ile fotoğraflarının olduğunu hatırlatan Altay, karanlık suçlarla isimleri anılan birçok isimin de Soylu ile fotoğraflarının ortaya çıktığını söyledi.

Altay, “İçişleri Bakanı'nın bu görevde durmaması noktasında kamuoyunda ciddi bir beklentiye yol açtı. İçişleri Bakanı'nın görevinden affını isteme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum” diye konuştu.