Engelsiz Filmler Festivali'nde Ken Loach'un 3 filmi gösterilecek

Programındaki tüm filmleri sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile izleyicilerle buluşturan Engelsiz Film Festivali'nde yönetmen Ken Loach'un 3 filmi gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek olan Engelsiz Filmler Festivali'nin kendilerine has dilleri ve yaklaşımlarıyla öne çıkan sinemacıları konuk ettiği 'Parmak İzi' bölümü kapsamında, yönetmenliğini Ken Loach'un üstlendiği "Umudunu Kaybetme" (The Old Oak), "Yağan Taşlar" (Raining Stones) ve "Kerkenez" (Kes) filmleri gösterilecek. 

Dünya prömiyerini bu yılki Cannes Film Festivali'nde yapan "Umudunu Kaybetme",  bir kasabaya yerleştirilen Suriyeli göçmenlerle kasaba sakinleri arasındaki gerginliğe odaklanıyor. Adını maden işçilerinin yoğun olarak yaşadığı bir kasabadaki pub’dan alan film, yönetmenin verdiği röportajlara göre "muhtemelen" son filmi.

Loach'un 1969 yapımı ve Yeni İngiliz Dalgası olarak anılan toplumsal gerçekçi sinemanın örneklerinden biri olan "Kerkenez" (Kes) filmi, okulda ve evde gördüğü baskıdan bunalan 15 yaşındaki Billy’nin Kes adını verdiği bir kerkenez ile kurduğu bağı anlatıyor. 

Kızının ilk komünyon töreni için yeni bir elbise almak isteyen babanın yaşadığı zorluklara odaklanan "Yağan Taşlar", İngiltere’nin yoğun bir işsizlik krizi içinde olduğu bir dönemde geçimlerini sağlamak için her türlü yola başvuran ailelerin hikayesini anlatıyor.  

20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara’da ve 4-5 Kasım’da Eskişehir’de izleyicilerle buluşacak olan festivalle ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)