Verilerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan İktisatçı Mustafa Sönmez, "Enflasyon aylık yüzde 3'e abone oldu. Yıl en az yüzde 48 ile bitecek gibi. Şimşek efendiden henüz çıt yok! Memleketi Batman’daki kayyum darbesi ile meşgul herhalde! Enflasyonu bırak kayyuma bak! Öyle mi? Neredesiniz Sayın Mehmet Şimşek" dedi.
'GERİSİ LAFÜGÜZAF'
Çalışma ekonomisi uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik ise, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bakanlığa atandığında (Haziran 2023) 38,2 olan enflasyon 16 ay sonra (Ekim 2024) yüzde 48,6! Gerisi lafügüzaf" ifadelerini kullandı.
'FAİZLER KOLAY İNDİRİLMEYECEK'
Sosyal medya hesabından paylaşım İktisatçı Hayri Kozanoğlu ise, "Yüzde 2,88 Ekim enflasyonuyla işlerin yolunda gitmediği, yıl sonu yüzde 41,5 hedefinin de tutturulamayacağı anlaşıldı! 1- Öngörülen enflasyona göre Asgari Ücret ve maaş artışı belirlenmesi topluma kabul ettirilemeyecek. 2 - Faizler kolay indirilemeyecek, ekonomide keskin duruş riski artacak" dedi.
'ENFLASYON KONTROL ALTINA ALINAMIYOR'
Ekonnomist Veysel Ulusoy ise, şu ifadelere yer verdi:
"Belli ki, enflasyon siyaseti etkiliyor. Belli ki, enflasyonu kontrol altına alamıyorlar."
(SOSYAL MEDYA)