'Enerji şirketlerinin kârı uğruna sabah karanlığında okula ve işe gidiyoruz'

Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle emekçilerin ve öğrencilerin karanlıkta kapalı ortama girip yine karanlıkta çıktıklarını ve gün ışından yararlanamadığını vurgulayan EMEP eylem çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti iktidarının, İTÜ'nün halka açık olmayan enerji tasarrufu raporu gerekçesiyle uygulamaya koyduğu, ancak bilim insanlarının elektrik tüketimi üzerinde gözlemlenebilir veya ölçülebilir bir etkisi olmadığı yönünde itirazları olduğu kalıcı saat uygulaması 7 yıldır sürüyor.

İktidarın kalıcı yaz saati uygulamasının öğrenci ve emekçilere zorluk yaşattığını belirten Emek Partisi (EMEP) Şişli Örgütü, uygulamanın kaldırılması için eylem çağrısı yaptı.

'GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEYE ATILIYOR'

“Kalıcı yaz saati uygulamasıyla enerji şirketlerinin kârı uğruna sabah karanlığında okula ve işe gitmek zorunda olan çocukların, kadınların güvenliği tehlikeye atılıyor. Karanlıkta işe gidip kapalı alanda saatlerce çalıştıktan sonra tekrar karanlıkta eve dönen emekçiler gün ışığından faydalanamıyor” denilen açıklamada “Kalıcı yaz saati uygulamasına karşı karanlıkta işe, okula gitmek istemiyoruz, insanca bir yaşam istiyoruz” demek için 21 Aralık Perşembe günü 07.00'de Pangaltı metro çıkışında yapılacak olan eyleme çağrı yaptı.

KALICI YAZ SAATİNİN SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİYOR

Türkiye'de milyonlarca çalışan, işçi ve öğrenci, özellikle ülkenin batısında, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde gün ağarmadan işe gitmek için karanlıkta güne başlamış oluyor. Biyolojik saatin bozulması durumunun çeşitli sağlık sorunlarına yol açabildiği kabul ediliyor.

(HABER MERKEZİ)