Endonezya'da yolcu teknesi alabora oldu: 15 ölü, 19 kayıp

Endonezya'nın Sulawesi Adası açıklarında bir yolcu teknesinin alabora olması sonucu en az 15 kişi yaşamını yitirdi, altı kişi sağ kurtarıldı. Kayıp 19 kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Fotoğraf: Wİkimedia Commons / Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'nın Sulawesi Adası açıklarında, kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığı belirlenen bir tekne alabora oldu. İlk belirlemelere göre, tekne kazasında 15 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi kayboldu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, yerel arama-kurtarma kurumu başkanı Muhammad Arafah, gece yarısından hemen sonra alabora olan teknenin Sulawesi'nin güneydoğusundaki Buton Central bölgesindeki Lanto köyünden Lagili köyüne gitmekte olduğunu kaydetti. Yolcu teknesinin kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığı için alabora olduğunu aktaran Arafah, teknedeki 15 kişinin yaşamını yitirdiğini, 19 kişinin kaybolduğunu söyledi.

TEKNEDE 40 KİŞİ VARDI, 6 KİŞİ KURTARILDI

Arafah, kurtarma ekiplerinin şimdiye kadar altı kişiyi kurtardığını, kayıp olan 19 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğünü kaydetti. 20 kişilik kapasitesi olan ahşap teknede 40 kişinin bulunduğu belirtildi. Arafah, "Tüm hayatını kaybedenlerin kimliği belirlendi ve ailelerine teslim edildi; kurtulanlar ise yerel hastanelerde tedavi altına alındı" dedi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, tekne, Sulawesi'nin başkenti Kendari'nin yaklaşık 200 kilometre güneyindeki Muna Adası'na bir kilometre mesafedeyken alabora oldu. Kazanın yaklaşık 20 dakika süren yolculuk sırasında yaşandığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)