Endonezya'da banliyö trenleri çarpıştı: 4 ölü, 42 yaralı

Endonezya'da banliyö trenlerinin çarpışması sonucu can kaybının dörde yükseldiği, 42 kişinin yaralandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'nın Batı Java bölgesinde banliyö trenleri çarpıştı. Kazada dört kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin yaralandığı açıklandı. Kazanın ardından olay yerine gelen ekipler, vagonlarda sıkışan iki kişiyi çıkartmak için çalışma başlattı.

MetroTV ve Kompas TV yayınlarına yansıyan görüntülerde, yolcuların tren vagonlarından çıkarılmaya çalışıldığı, bazı vagonların tamamen rayların dışına çıktığı görüldü. Reuters'ın aktardığına göre, arama-kurtarma kurumu direktörü Herry Marantika, vagonlar arasında sıkışan iki kişinin nasıl kurtarılabileceği ile ilgili seçenekleri değerlendirdiklerini anlattı. Marantika, bu iki kişinin halen hayatta olup olmadığıyla ilgili bilgi vermedi.

KAZA SIRASINDA TRENLERDE 478 YOLCU VARDI

Polis, bugün yerel saatle 06.03'te yaşanan çarpışmanın ardından olay yerine gelen ambulansların yaralıları hastaneye sevk ettiğini bildirdi. Batı Java Polis Sözcüsü İbrahim Tompo, ölen dört kişinin demiryolu çalışanı olduğu bilgisini paylaştı. Kaza sırasında trenlerde toplam 478 yolcu olduğu, 42 yaralının hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Kazanın sebebi henüz netlik kazanmazken, tren operatörü PT KAI ve yerel hükümet, kaza ile ilgili olarak ulaştırma güvenliği yetkilileri ile birlikte soruşturma yürütüleceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)