Endonezya'da 6,6 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın Java adasında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ülkenin jeofizik ajansından yapılan açıklamada herhangi bir tsunami riski bulunmadığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'nın Java adasında 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Endonezya Jeofizik Ajansı, bölgede herhangi bir tsunami riskinin olmadığını söyledi. 

Reuters'ın haberine göre, Endonezya Afet Yönetimi Kurumu Başkanı Abdul Muhari, depremin Surabaya, Tuban, Denpasar, ve Semarang şiddetli hissedildiğini kaydetti. Muhari, "Şu ana kadar herhangi bir hasar rapor edilmedi çünkü sarsıntı çok derindeydi. Hasar olacağını düşünmüyorum ama durumu izlemeye devam edeceğiz" bilgisini paylaştı.

Endonezya Jeofizik Ajansı depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıklarken, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 6,5, derinliğini 592 kilometre olarak duyurdu. 

Endonezya 'Pasifik Ateş Çemberi' olarak bilinen ve sismik hareketlerin çok aktif olduğu bir bölgede bulunuyor. 2004 yılında yaşanan Endonezya depreminde, 230 bin kişinin hayatını kaybetmiş,deprem sonrası oluşan tsunamide dalgaların boyu 20 metreyi bulmuştu. (DIŞ HABERLER).

Etiketler Endonezya deprem java