'En yüksek sesle mırlama’ rekorunu Bella kırdı

Kedi Bella 'en yüksek sesle mırlama' dünya rekorunu kırdı. Rekoru elde etmek için 50 desibelden daha yüksek ses çıkarması gereken Bella, 54,6 desibellik mırlamasıyla hedefi aştı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'deki 'Bella' isimli 14 yaşındaki bir kedi, en yüksek sesle mırlama konusunda Guinness Dünya Rekoru'nu kırdı.

BBC’nin haberine göre Cambridgeshire, Huntingdon’da yaşayan Bella’nın başarısı, Guinness Dünya Rekorları hakemi Dave Wilson ve dış gürültüleri engelleyen ses mühendisi tarafından kaydedildi. Rekoru elde etmek için 50 desibelden daha yüksek ses çıkarması gereken Bella, kaynayan bir kettle'ın sesine eşdeğer 54,6 desibellik mırlamasıyla hedefi aştı. 

Bella'nın sahibi Nicole Spink, Bella'nın başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi. 'Daha fazla heyecanlanamayacağını' belirten Spink, "Bella’nın yüksek mırıldandığını hep biliyorduk. Bazen mırlamasından duyamadığımız için televizyonun sesini açıyoruz. Sertifika gerçekten evde önemli bir yere sahip olacak" dedi.

Bella'nın rekor kırma girişimini denetleyen resmi Guinness Dünya Rekorları hakemi Dave Wilson da, "Yeni bir dünya rekoru potansiyelinin olduğu her zaman heyecan verici bir gün. Bu yüzden Bella'nın bunu yapıp yapamayacağını görmek için sabırsızlıkla bekledik" ifadelerini kullandı.