En yaşlı tek yumurta ikizleri Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Japonya'da yaşayan Umeno Sumiyama ve Koume Kodama, en yaşlı tek yumurta ikizleri olarak tescillendi. 5 Kasım 1913'te doğan iki kardeşin bu yaşa gelmeleri konusunda ailelerine şaka yaptığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da yaşayan Umeno Sumiyama ve Koume Kodama, dünyanın yaşayan en yaşlı ikiz kardeşleri olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi. 107 yıl, 300 gündür yaşayan iki kardeşin 5 Kasım 1913'te Shodoshima adasında doğduğu belirtildi.

Rekor açıklaması, yaşam süresi en yüksek ülke olan Japonya'da Yaşlılara Saygı Günü olarak kutlanan 20 Eylül'e denk gelecek şekilde yapıldı. İkisi de sosyal insanlar olarak tanımlanan kız kardeşler, bugün ülkenin farklı noktalarındaki bakım evlerinde yaşıyor. Rekor sertifikası da, Covid-19 önlemleri nedeniyle ikilinin yaşadığı bakım evlerine ayrı ayrı gönderildiği aktarıldı. Umeno ve Koume'nin ailesi iki kardeşin bu yaşa gelmeleri konusunda şakalar yaptığını da söyledi. Umeno'nun dört, Koume'nin üç çocuğu olduğu belirtildi.

İki kardeş, Guinness tescili sonrasında, daha önce Japon kız kardeşler Kin Narita ve Gin Kanie'nin elinde 107 yıl 175 günle bulunan rekoru kırmış oldu. Kin Ocak 2000'de, Gin'de 108 yaşında olduğu 2001'de ölmüştü. Kin ve Gin, 1 Ağustos 1892'de doğmuştu. (DIŞ HABERLER)