En popüler yeni yıl hedefleri

Online dil öğrenme platformu Preply, '2024 Hedefleri' araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Araştırmanın sonuçlarına göre, yeni yılda yeni bir yabancı dil öğrenmek popüler hedefler arasında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni bir yıla başlarken hedefler belirleme ve yaşam kalitesini iyileştirecek kararlar alma geleneğinin, 4 bin yıl öncesine, Babillilere kadar uzandığı tahmin ediliyor. 2023’ün son günleri yaşanırken 2024 için de hedefler belirlenmeye, kararlar verilmeye başlandı. ABD’de yürütülen bir araştırma, katılımcıların yüzde 23’ünün, yani 4 kişiden yaklaşık birinin, 2024’te daha çok para biriktirmeyi hedefledini ortaya koydu. Öte yandan araştırma sonuçları, mutlu olmak, daha fazla egzersiz yapmak, fiziksel sağlığı iyileştirmek gibi başlıkların 2024’ün popüler yeni yıl kararları arasında öne çıktığını gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu, “Yeni yıla girerken kararlar almak, dünyanın her yerinde eski bir gelenek. Dünyanın dört bir yanından nitelikli dil eğitmenlerini online platformda yabancı dil öğrenmek isteyenlerle bir araya getiren Preply olarak, 'Dünya 2024'ten ne bekliyor?' sorusuna yanıt aramak için güncel araştırmaları ve sosyal medyayı inceleyerek 2024 için en popüler 10 yeni yıl kararını listeledik" diye konuştu. 

Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu

'YENİ BİR ŞEYLER ÖĞRENME İSTEĞİ GÖZE ÇARPIYOR'

ABD'de yürütülen araştırmaya katılanların öncelikleri arasında finansal okuryazarlığın yanı sıra sağlıklı bir yaşam tarzına geçiş yapmaya işaret eden başlıklar da dikkat çekerken, katılımcıların yüzde 21’i daha fazla egzersiz yapmayı ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. yüzde 19’luk bir grup yeni yılda kilo vermeyi hedeflerken, katılımcıların yüzde 16’sı da 2024’te yeni bir şey öğrenme kararı aldığını dile getirdi.

Gündelik hayatın koşturmasının sağlıklı yaşam gibi temel gereksinimlerden ödün vermeyi beraberinde getirdiğine dikkat çeken Sivişoğlu, “Yıl sonu yaklaştığında bireylerin daha sağlıklı bir yaşam tarzına geçiş yapmayı hedef olarak belirlemesi şaşırtıcı değil, zira sağlıklı beslenmek, uyku düzenini temize çekmek, daha planlı egzersiz yapmak, doğrudan yaşam kalitesini yükseltiyor ve yaşamsal tatmini artırıyor. Hem fiziksel sağlığı iyileştiriyor, hem de duygusal olarak rahatlama sağlıyor. Öte yandan yaklaşık 5 kişiden birinin yeni bir şey öğrenmeyi hedeflemesi de, kişisel ve mesleki gelişimin mutlulukla ilişkili olduğunu ortaya koyuyor” dedi.