'En çirkin' çimlerin sahibi belli oldu: 'Yarışmayı kazanması çok kolaydı'

İsveç'in Gotland adasında bu yıl ikincisi düzenlenen 'çirkin çim' yarışmasını kazanan Östman, "En kötü de olsanız kazanmak her zaman güzel" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'in en büyük adası Gotland'da 'en çirkin çim' yarışması düzenlendi. Adada yaşayanları daha az su kullanmaya özendirmek için başlatılan yarışmanın bu seneki kazananı Stina Östman, "Bu, kazanması en kolay yarışmaydı. Hiçbir şey yapmama gerek yoktu. En kötü de olsanız kazanmak her zaman güzel" diye konuştu.

The Guardian gazetesinin haberine göre, geçen yıl ilki düzenlenen ve adada yaşayanlarda su kıtlığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan yarışmanın jürisi, birinci seçtikleri Östman'ın çimleriyle ilgili değerlendirmesinde, çimler için "Çok çirkin, hiçbir şekilde kullanışlı değil - tabii eğer bir serçe değilseniz" yorumunda bulundu.

'EN AZINDAN KÖPEĞİM MUTLU'

OECD'nin 2022 raporuna göre, Gotland adasında 2021-2050 döneminde kullanılabilir suyun yüzde 13 oranında azalması bekleniyor. Adada başlatılan söz konusu yarışma ise Gotland'dan sonra, önce İsveç'teki yedi belediyeye, ardından Kanada'da üç bölgeye yayılmış.

Gotland'daki yarışmada ikinci olan Madeleine Fagerlund, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, "Kazanamadığım için biraz üzüldüm; gerçekten çok çirkin bir çim, pratikte sadece kum. Çok kuru bir su kaynağımız var. Kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyoruz ama aslında Stina'nın çimenleri de bayağı çirkindi... Köpeğim tozların arasında toprağı kazmayı seviyor, o yüzden bir sürü delikler ve tümsekler var. En azından o mutlu" dedi. 

OECD de yayınladığı başka bir raporda, İsveç'in Gotland adasında başlatılan 'çirkin çim' yarışmasını 'değişen iklime adapte olmanın bir yolu olarak' övmüştü. OECD, raporunda, söz konusu 'yenilikçi yarışmanın su tüketimini azalttığını ve İsveç dışında da su kullanımı hakkında bir tartışma başlattığını' bildirmişti. (DIŞ HABERLER)