Emre Dayıoğlu'nun ilk albümü 'Heybemdeki Türküler' yayınlandı

Yıllardır köyleri gezerek yaptığı türkü kayıtlarıyla tanınan Emre Dayıoğlu, ilk albümünü yayınladı. 'Heybemdeki Türküler', halk müziği örneklerini özlerine sadık kalarak dinleyiciye sunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde köy köy gezerek unutulmaya yüz tutmuş halk müziği hazinelerini kayıt altına almasıyla tanınan Emre Dayıoğlu, ilk albümünü yayınladı. ‘Heybemdeki Türküler’de Antalya, Uşak, Muğla, Mersin, Isparta, Burdur ve Fethiye türkülerinin yanı sıra Dayıoğlu’nun iki bestesi yer alıyor.

Müzik öğretmeni olan Dayıoğlu, 2012’den bu yana okuldan arta kalan zamanında kamerası ve ses kayıt cihazıyla köyleri gezerek yerel icracıları ve bölgenin türkülerini kayıt altına alıyor. Yerel sanatçıları, köy kültürü içerisinde müzikle yoğrulmuş insanları, bölgelere has enstrümanları ve türküleri milyonlarca müziksever ile tanıştıran Dayıoğlu’nun ilk albümünde, derlediği kayıtlardan da tanıdığımız üç telli cura, sipsi, kabak kemane, bağlama, kaval, davul, zurna gibi halk çalgılarının yanı sıra, gitar, elektrogitar, basgitar, perdesiz gitar, bakır üflemeliler gibi çalgılar kullanılarak, türkülerin özüne bağlı modern bir müzik düzenlemesi yapıldı. Yirmi müzisyenin katkısıyla ortaya çıkan ‘Heybemdeki Türküler’ albümü, tüm dijital müzik platformlarında dinlenebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)