Emniyet'ten döviz paylaşımı yapan 271 hesap hakkında inceleme

Emniyet Genel Müdürlüğü, dolar artışıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan 271 hesap hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), döviz kurlarının artışıyla ilgili bazı hesaplar hakkında yasal işlem başlattığını duyurdu.

'HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN İÇERİKLER...'

EGM'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmaları manipüle ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, cebir ve şiddet kullanmak için halkı sokağa çağıran içeriklerin yanı sıra manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" denildi.

Dolar kurunun 13,50'ye dayanmasıyla dün akşam saatlerinde Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Eskişehir'de protestolar vardı. Vatandaşlar, döviz kurunun gün boyu artış göstermesine ve hükümetin ekonomi politikalarına tepki gösterdi, “AKP istifa” sloganı attı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler emniyet siber