Emniyet müdür vekili gazeteciyi darp etti iddiası

Gazeteci Ferdi Karabıyık İskilip Emniyet Müdür Vekili Erol Karasu’nun boğazını sıkarak darp ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Karabıyık şikayeti işleme alınmadığı için jandarmaya başvurduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Gazeteci Ferdi Karabıyık, İskilip Web TV'de yayınlanması planlanan bir programın sokağa çıkma yasağına denk gelmesi nedeniyle izin almak için gittiği Çorum İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Erol Karasu’nun kendisini darp ettiğini iddia etti.

İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'ne giden Ferdi Karabıyık, darp raporuyla birlikte İskilip İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek Erol Karasu’dan şikayetçi olduğunu belirtti.

Dün yaşanan olayla ilgili görüştüğümüz Ferdi Karabıyık, izin almak talebiyle Erol Karasu’nun odasına gittiğini belirtti. Karabıyık yaşadıkları şu sözlerle anlattı:

“Karasu’ya durumu anlattığımda izni kendisinden değil kaymakamlıktan almamı söyledi. Ben de 'Tamam ben gidiyorum' dedim. Oda da o esnada benim de tanıdığım Hüseyin Bodur isminde arkadaş vardı. Erol Karasu bana 'Dur gitme' dedi. 'Sen Hüseyin Bodur’un borcunu neden ödemiyorsun' dedi. Ben de kendisine, 'Başkomiserim bu olay bizim aramızda siz bu işe karışmayın' dedim. 'Oda ne demek karışma ben sizin aranızı bulmak zorundayım bu mevzuyu uzatan sensin. Seni döverim' diyerek üzerime yürüyerek duvara yaslayıp boğazımı sıktı.”

İskilip İlçe Emniyet Müdür Vekili Erol Karasu

Karasu'nun odadan çıkmasına izin vermediğini söyleyen Karabıyık, “Kendisine beni bırakmasını söylememe rağmen, 'Bu olayı çözmeden buradan gidemezsin' dedi. Ben de kendisine halen boğazımı sıkarken güçlükle beni bırakmasını söyleyerek, 'Ben sana ne yaptım' dedim. O da bana kendisine hakaret ettiğimi söyledi. Erol komiser boğazımdan tutarken kendisine ben iyi değilim diyerek elinden kurtulup odayı terk ettim” dedi.

Şikayetinin işleme alınmadığını aktaran Ferdi Karabıyık, “Olay sonrası emniyet müdürlüğünün alt katına indim. Orada bulunan polis memuruna Erol Karasu’dan şikayetçi olduğumu söyledim. Ancak polis memuru şikayet dilekçesini alamayacağını söyledi. Ben de İskilip İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek şikayette bulunmak zorunda kaldım” diye konuştu.

Etiketler Çorum İskilip