Emniyet, Gülşen’in yılbaşı konserini dron ile izleyecek

İzmir Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesi için alınan güvenlik tedbirleri kapsamında şarkıcı Gülşen’in sahne alacağı Gündoğdu'da dron ile görüntü kaydı alacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesi açık alanlarda yapılacak kutlamalarda alınacak güvenlik tedbirlerine yönelik çalışma yaptı. Müdürlük, güvenlik tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 bin polisin görev yapacağını ve yılbaşı gecesinde Gülşen’in sahne alacağı Gündoğdu Meydanı’nda dron ile kayıt alacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nı aktardığına göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir'de 29 Aralık-1 Ocak arasında planlanan ve yaklaşık 6 bin polisin katılımıyla yapılacak çalışmalarda, hırsızlık, kavga ve taciz gibi olaylara karşı takip ve denetim yoğunlaştırılacak. Tedbirler kapsamında karadaki denetimlerin yanı sıra helikopter ve dron ile havadan, deniz araçlarıyla denizden de uygulama yapılacak. Otobüs durakları, vapur iskeleleri, metro ve tramvay istasyonların giriş-çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulacak. Tedbirler kapsamında eğlence merkezlerinde sahte içki denetimleri de gerçekleştirilecek. Çeşme'ye de yılbaşı için kent merkezinden polis takviyesi yapılacak.

GÜLŞEN'İN KONSERİ KAYDEDİLECEK

Kutlamanın ilk adreslerinden Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanları için de özel tedbirler aldığını açıklayan emniyet, Gülşen’in sahne alacağı yılbaşı konserinin planlandığı Gündoğdu'da dron ile görüntü kaydı alacak. 

Ne olmuştu?

Şarkıcı Gülşen, 30 Nisan 2022’de Ataşehir’de verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sözlerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada hedef gösterildi. Şarkıcı, 25 Ağustos’ta halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Suçlamayı reddeden Gülşen, sözleri nedeniyle özür diledi. 29 Ağustos tarihinde tutukluluğuna yapılan itirazın kabul edilmesiyle konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla tahliye edilen Gülşen'in konutu terk etmeme şartı da 12 Eylül'de kaldırıldı.

21 Ekim Cuma günü hâkim karşısına çıkan Gülşen'in karakola imza atma şartı da kaldırıldı. Son olarak şarkıcının 'yurtdışına çıkış yasağı' da 250 bin TL'lik güvence miktarı yatırması karşılığında mahkeme tarafından kaldırıldı.

Davanın ikinci duruşması dün İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gülşen'in avukatı Emek Emre, "Yurtdışı çıkış yasağı ağır ceza mahkemesinde kaldırıldı. Mahkemeden güvence bedeli olarak verilen paranın iade edilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi. Mahkeme güvence bedelinin iade edilmesi talebini reddederek, eksiklikleri giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2023 tarihine erteledi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)