Emmy ödüllü oyuncu Yahya Abdul-Mateen II yapım şirketi kurdu: Netflix'le iş birliği yapacak

Yahya Abdul-Mateen II, House Eleven10 adlı bir yapım şirketi kurdu. Netflix'le iş birliği yapacak olan oyuncu gizli bir şekilde kalmış film yapımcıları, ekip ve yazarlara ulaşmak istediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Şeker Adam'ın Laneti", "Watchmen" ve son olarak "Matrix Resurrections" filmlerinde yer alan Emmy ödüllü oyuncu Yahya Abdul-Mateen II, kendi yapım şirketini kuruyor. House Eleven10 adlı prodüksiyon şirketinin ilk ortaklığı ise dijital yayın platformu Netflix ile olacak. 

Kayıp Rıhtım'ın Variety'den aktardığına göre, Yahya Abdul-Mateen II, Netflix için yapımlar üretecek ve bu yapımların bazılarında kendisi de rol alacak. Prodüksiyon şirketi House Eleven10 vizyonunu ve projelerini, “Abdul-Mateen II’nun gençliğinden hikâyelerin yaratıcılıkla bezenmiş unsurlar içereceğini ve farklı hikaye anlatma evrenlerine ev sahipliği yapacağı” şeklinde açıkladı. 

'TÜM TÜRLERDE BÜYÜYÜ VE İNSANLIĞI BİRLİKTE İŞLEYECEK YARATICI BİR EKİPLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ'

Abdul-Mateen II de, bir konuşmasında yapım şirketi hakkındaki görüşlerini şöyle ifade etti:

“House Eleven10’in vizyonuyla gurur duyuyorum. Dünyaya sunmaya hazırlandığımız fikirleri Netflix’le paylaşarak gerçekleştirecek olmaktan daha fazla heyecan duyamazdım. Filmlerimizin ve karakterlerimizin, kendi dünyalarında bir ruha sahip olmasını istiyorum. Tüm türlerde ve evrenlerde büyüyü ve insanlığı birlikte işleyecek yaratıcı bir ekiple çalışmak istiyoruz.”

Oyuncu ayrıca, geleneksel olarak temsil edinmemiş ve gizli bir şekilde kalmış film yapımcıları, ekip ve yazarlara da ulaşmak istediğini belirtti. House Eleven10, farklı evrenlerle çeşitli hikâyeler anlatarak geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.