Emmet Cohen 1 Mart’ta Cemal Reşit Rey’de

ABD'li caz piyanisti ve besteci Emmet Cohen, 1 Mart'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Retro ve modern tarzları birleştiren genç piyanist, besteci Emmet Cohen, 1 Mart’ta Cemal Reşit Rey'de cazseverlerle buluşacak. Cohen’e konserde, Kyle Poole ve Yasushi Nakamura eşlik edecek.

Emmet Cohen, uluslararası caz festivallerinin genç ismi olarak dikkat çekiyor. New York Times onun sanatını, "Hassas bir dokunuş, kendinden emin, havalı salınım hissi ve güler yüzlü bir akış" cümleleriyle özetliyor.

'PİYANO SAF SİHİR'

Çalma arzusunun doğuştan geldiğini söyleyen Cohen, piyanoya olan tutkusunu şu cümlelerle anlatıyor:

"Küçükken 'Piyano, siyah beyaz 88 kişilik bir ailedir, hepsi parmaklarımın altında harika bir orkestra oluşturmak için birlikte çalışır' dendiğini duymuştum. Bence insanlar tarafından yaratılan ve saf sihir olan bazı şeyler var. Piyano oldukça keyfi bir şey, bir kutu tel ve çekiç ama onda sonsuz sayıda kombinasyon yaratabileceğiniz bir şey var."

Emmet Cohen, geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘Future Stride’ isimli albümünde cazın erken dönem piyano geleneğini 21. yüzyıla taşıyan piyano parçaları kaydetmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

 

Etiketler Emmet Cohen piyano caz