Emlak krizi derinleşiyor: Toparlaması bir yıl sürebilir

Çin'in en büyük şehirlerindeki satışların önümüzdeki dört ila altı ay içinde büyümeye dönebileceğini belirten Li küçük şehirlerde toparlanma için bir yıl gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Merkez Bankası Para Politikası Komitesi'nin eski bir üyesi olan Li Daokui mevcut gerileme döneminde müteahhitleri rahatlatmak için yaklaşık 100 milyar yuan gerekeceğini söyledi. 

Ekonomim'in haberine göre, Çin'in en büyük şehirlerindeki satışların önümüzdeki dört ila altı ay içinde büyümeye dönebileceğini belirten Li, ancak daha küçük şehirlerde "iyi bir toparlanma için altı ay ila bir yıl arasında bir süre gerekeceğini" aktardı. 

Çin yönetimine finansal bulaşma risklerini azaltmak amacıyla emlak  geliştiricilerine banka kredilerini arttıracak bir mekanizma oluşturan Li'nin tahminlerine göre, mevcut gerileme döneminde müteahhitleri rahatlatmak için yaklaşık 100 milyar yuan gerekecek.

BORÇ KRİZİ BÜYÜYOR

Çin’in en büyük gayrimenkul şirketi Evergrande’nin borç krizi büyüyor. Grubun Çin anakara merkezli iştirakı Hengda Real Estate Group yuan cinsi tahvilinin geri ödemesini gerçekleştiremedi. Hengda Group yaklaşık 547 milyon dolarlık tahvilde 25 Eylül tarihli anapara ve faiz ödemesini yapamadı.