Emlak Konut'tan peşinatsız kampanya: İstanbul'da en ucuz ev kaç para?
Emlak Konut GYO, konut sahibi olmak isteyen 'orta gelirli vatandaşlar' için peşinatsız veya düşük peşinat şartlarıyla düzenlediği ‘Kazançlı Yatırım Kampanyası’nın detayları belli oldu.
DUVAR - Bakan Murat Kurum'un Murat Kurum’un önceki gün duyurduğu orta gelirliye yönelik konut kampanyasının detaylarını Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz açıkladı. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için peşinatsız veya düşük peşinat şartlarıyla düzenlenen ‘Kazançlı Yatırım Kampanyası’, Emlak Konut’un İstanbul, İzmir, Antalya ve Balıkesir’deki 25 projesini kapsıyor.
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Emlak Konut olarak üç farklı finansman modeli geliştirdiklerini belirten Yasir Yılmaz, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için sunulan finansman modellerini şöyle anlattı:
Birinci modelde, peşinatsız azalan taksit seçeneği bulunuyor. Peşinat ödemeden ev sahibi olma imkânı sunulan seçenekte, taksit ödemeleri de her geçen ay azalarak devam ediyor.
Aylık yüzde 0,99 vade farkı ile 60 aya kadar vade seçeneği de sunuluyor. İkinci modelde, ilk 12 ay boyunca taksit ödemeleri Emlak Konut tarafından karşılanıyor, böylece ev sahibi olmak isteyenler ilk yılı ödeme yapmadan geçirebiliyor. Bu sayede alıcılar, toplamda yüzde 12 kazanç elde ediyor. Ayrıca, aylık yüzde 1,29 vade farkı ile 60 aya kadar taksit imkânı sunuluyor.
Üçüncü modelde, Emlak Konut ev sahibi olmak isteyenlere leasing destekli finansman modeli sunuyor. Bu model, uzun vadeli ve esnek ödeme seçenekleriyle ev sahibi olmayı daha kolay ve erişilebilir hâle getiriyor. Leasing destekli finansman modelinde, peşinat ödemeden veya tercih ettiğiniz peşinat tutarıyla, evin satış bedelinin tamamı için finansman imkânı sağlanıyor. Bu sayede, ödeme planınızı bütçenize göre esnek bir şekilde düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca 120 aya kadar da vade imkânı da sunulmaktadır.