Emine Şenyaşar’dan başsavcıya: Hastane kayıtları neden çıkarılmıyor?

Adliye önünde “Adalet” talebinde bulunan Emine Şenyaşar’ı HDP'liler ziyaret etti. Başsavcıyla görüşme talebine yanıt alamayan Şenyaşar, hastane kayıtlarının neden çıkarılmadığını sordu ve “Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının işyeri ve hastane saldırısında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı yitiren anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, yarın görülecek duruşma öncesinde Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle başlattıkları oturma eylemi üçüncü gününde sürüyor. 

Ailenin, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme talebine şu ana kadar kabul edilmedi. Gün boyu adliye önünde oturma eylemlerini sürdüren anne Emine Şenyaşar ve oğlunu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili ve Barış Annesi Hedle Oğur ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan anne Emine Şenyaşar, talepleri karşılanıncaya kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

'OĞLUM 3 YILDIR TEK BAŞINA BİR ODADA TUTULUYOR'

Başsavcıyla görüşme talebine olumlu yanıt verilmemesine tepki gösteren anne Şenyaşar, “Ailemizi katlettiler, üzerine oğlumu tutukladılar. Oğlum 3 yıldır tek başına bir odada tutuluyor. Biz burada görüşme talep ediyoruz ama savcı bizle görüşmüyor. Eşimi ve çocuklarımı hastanede gözümün önünde katlettiler. Hastane kayıtlarını neden ortaya çıkarmıyorlar? Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım. Çocuklarımı katledenlerin tutuklanmasını istiyorum” dedi. 
 
Şenyaşar ailesinin adliye önündeki eylemi sürüyor. 

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti esnasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyeri ve hastaneye uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı ve sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklandı. Şenyaşar, halen Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik odada tutuluyor. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AK Partili vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaydan 18 ay sonra ise Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşananlara olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmedi. Yürüyerek gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde katledilen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin ise henüz bir yargılama yapılmış değil. İddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltildi. (MA/HABER MERKEZİ)