Emine Şenyaşar hakkında 'hakaret' davası açıldı

Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar hakkında, yaptığı konuşmalardan dolayı AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 376'ncı gününde devam ediyor. Şenyaşar ailesi, hafta sonu olması nedeniyle nöbeti evlerinde sürdürüyor. 
 
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emine Şenyaşar’ın konuşmalarının “hakaret" içerdiği iddiasıyla hazırladığı iddianame Urfa 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Emine Şenyaşar'ın 2021 yılında Adalet Nöbeti’nde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a dair sarf ettiği sözler "hakaret" olarak yer aldı. 
 
Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, savcı, söz konusu konuşmada her ne kadar açık isim belirtilmemişse de söz konusu kişinin AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız olduğunun anlaşıldığı, mevcut hakaretin adliye bahçesi içinde herkese açık alanda olduğuna tereddütte mahal bırakmadığından "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret suçunu" işlediği belirtilerek cezalandırılması istendi. 

DAVA VE SORUŞTURMALAR 

Anne Emine Şenyaşar hakkında 376 gündür süren Adalet Nöbeti boyunca 14 soruşturma açıldı. Davaya dönüşen soruşturmalardan 2'si birleştirilerek "Basit usul yargılama" ile devam ediyor. Bir davada da Emine Şenyaşar'a 265 gün adli para cezası verildi. Mevcut dava ile beraber toplamda Emine Şenyaşar hakkında 4'üncü dava açılmış oldu.