Emine Erdoğan'dan Michelin Yıldızı mesajı: Evrensel bir pencere

Restoranıyla 2 Michelin Yıldızı alan şef Fatih Tutak'ı tebrik eden Emine Erdoğan "Bu adımın, nice ilklere köprü olacağına inanıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Michelin Rehberi'ne Türkiye'den eklenen restoranlar için mesaj yayınladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan, gelişmeyi çok önemli bulduğunu ifade etti.

Erdoğan mesajında "Dünyada kaynak gösterilen #MichelinGuide İstanbul seçkisinde 53 Türk restoranının yer alması, şüphesiz ki mutfağımız için evrensel bir pencere niteliğindedir. Bu vesileyle bir ilki başaran Fatih Tutak şefimizi de çift Michelin Yıldızı için tebrik ediyorum. Asırlık Tariflerle #TürkMutfağı kitabımızın değerli yazarlarından bir şefin, uluslararası platformda kabul görmüş bir rehberde yer alması elbette ki gurur verici. Ülkemizin bir gastronomi merkezi haline dönüşmesi sürecinde bu adımın, nice ilklere köprü olacağına inanıyorum" dedi.

Ne olmuştu?

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisinde 53 restoran yer alırken, Turk Fatih Tutak 2 Michelin Yıldızı'na, Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise 1 Michelin Yıldızı'na layık görüldü. (HABER MERKEZİ)