Emine Erdoğan unsuz fasulye pastası tarifi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manda yoğurdu tarifinden sonra bu kez de Emine Erdoğan unsuz fasulye tarifi verdi: "Bu pastayı yiyen içinde un olmadığına inanamıyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabına ilişkin konuşurken, sevdikleri yemekleri de sıraladı.

Sofra dergisine konuşan Erdoğan, "Mutfağımızın rafları harika reçetelerle dolu. Bunları tanıtma noktasında daha gayretli olmalıyız. Kitap da işte bu fikirle doğdu" dedi.

'İSTANBUL MUTFAĞINA DAHA HAKİMİM'

"Evimin mutfağında çok kültürlülük hakim" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben Siirtliyim. Fakat İstanbul'da doğup büyüdüm. Dolasıyla İstanbul Mutfağı'na daha hakimim. Farklı yöresel mutfaklardan birçok tarifi pişiriyoruz. Çok severek tükettiğimiz lezzetler arasında; kitel, perde pilavı, sever basal çorbası var. Zeytinyağlılar da soframızda sıklıkla yer alır. Tayyip Bey'in Karadenizli olması nedeniyle, bu mutfak kültürünü de benimsedim. Oldum olası farklı lezzetlere açığım. Yemek kitaplarında veya gazete kupürlerinde gördüğüm tarifleri denerdim. Hatta hiç unutmadığım bir fasulye pastası tarifim var. Bu pastayı yiyen içinde un olmadığına inanamıyor."

UNSUZ FASÜLYE PASTASI TARİFİ

Emine Erdoğan'ın bahsettiği 'unsuz fasulye pastası'nin Lezzet Tramvayı sitesindeki tarifi şöyle:

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye

3 büyük yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya badem

1 çay kaşığı tarçın

1/ su bardağı pirinç unu

1 paket kabartma tozu

Çikolata Sosu için

1 sı bardağı süt

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı un

1çorba kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı kakao

4 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

40 gr. çikolata ve beyaz çikolata parçacıkları

Hazırlanışı

- Haşlanmış fasülyeleri badem veya cevizleri püre haline getirin.
- Ayrı bir kapta yumurta ve esmer şekeri köpük olana kadar çırpın.
- Pirinç unu, tarçın ,haşlanmış fasülye ve badem veya ceviz püresi ve son olarak da kabartma tozunu ilave edin ve tahta kaşık ile karıştırın.
- İçine yağlı kağıt koyulan kelepçeli kalıba döküp , önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirmeye alın. (HABER MERKEZİ)
* Bu sırada küçük bir tencerede sütü ,suyu, şekeri, unu, kakao ve nişastayı iyice çırpın.
Ocağa alın ve pişirin.
* Son olarak da tereyağı ve çikolataları ilave edin. Ara ara karıştırarak soğutun. Kek piştikten sonra fırından alıp ılık halde iken üzerine çikolatalı süsu sürün
* Kuru Fasülye Pastası üzerine beyaz çikolata parçacıkları dökerek servis edebilirsiniz.