Emin Şen: Bakanlık ne yazmış bilmem, ben memur olmadım

CHP Grup Başkanvekili Özel’in işaret ettiği Emin Şen, İçişleri Bakanı Soylu’ya kişisel olarak hizmet verdiğini, belirli aralıklarla sosyal medya paylaşımları hakkında istişare ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, 'troll ordusunun başındaki isim’ olarak nitelendirdiği Emin Şen, hakkındaki iddialara yanıt verdi. Hayatında hiç devlet memuru olmadığını ifade eden Şen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kişisel olarak sosyal medya danışmanlığı hizmet verdiğini söyledi.

‘HAYATIMDA HİÇ MEMUR OLMADIM, SİTEYE NE YAZILDI BİLMİYORUM’

İçişleri Bakanlığı internet sitesindeki “bakan müşaviri” unvanının Özgür Özel’in açıklamaları devam ederken “bakan danışmanı” olarak değiştirilmesi hakkında Emin Şen, “Hayatımda hiç devlet memuru olmadım. İçişleri Bakanlığı sitesinde ne yazıldı ne yazılmadı bilmiyorum” dedi.

Şen, 8 bin kişiye maaş verdiği yönündeki iddialara ilişkin ise, “Koç veriyor mu 8 bin kişiye maaş? Böyle bir şey mümkün değil. Troll ordusu falan yok. Bunun için çalışan bir ekip bile yok” ifadeleriyle cevap verdi.

‘BAKANLIĞIN KENDİ EKİBİ VAR, HEPSİ MEMUR’

Gezi eylemlerinden bu yana bu iddiaların devam ettiğini ifade eden Şen, “O zaman 5 bindi, şimdi 8 bin oldu. Bakanlığın kendi sosyal medya ve basın ekibi var. Onlar da fotoğrafçı, videocu, grafiker. Ve hepsi de memur” diye konuştu.

‘DÖNEM DÖNEM, ÖZELLİKLE KRİZLİ DURUMLARDA BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞÜRÜZ’

Kendisinin Soylu’ya bir ekiple değil kişisel olarak sosyal medya danışmanlığı hizmeti verdiğini belirten Şen yaptığı açıklamada, Bakan Soylu ile çalışma yöntemlerini şöyle anlattı:

“Yaşanan krizli durumlara nasıl tepki verileceği, tepki verilip verilmeyeceği gibi konularda karşılıklı istişare ediyoruz. Operasyonel bir durumumuz yok. Bakanla günlük iletişimimiz de yok. Ara ara, özellikle krizli durumlarda ya da bazen pozitif durumlarda görüşüyoruz ve sosyal medyadaki paylaşımlara ilişkin istişare ediyoruz. İlişki bu düzeyde.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le sosyal medya konusunda bir dönem çalıştığını belirten Şen, şu anda çalıştığı başka bir bakan veya siyasetçi olmadığını söyledi.

Özgür Özel’in açıklaması sırasında gösterdiği faturaların da kendisiyle ilgisi olmadığını belirten Şen, “Faturalar ortaklık kurduğum bir kişinin 2004 yılında kurduğu başka bir şirketin faturaları. Onların bir kısmı da CHP’li belediyelere kesilmiş faturalar. Büyük bir garabet var ortada” dedi.

‘JANDARMA’NIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI ÖZEL ŞİRKETE VERMESİ MÜMKÜN DEĞİL’

Jandarma ve Emniyet’in sosyal medya hesaplarını kendisinin yönettiği iddiasının da gerçek dışı olduğunu savunan Şen, “Tüm o kurumların basın halkla ilişkiler birimleri var. Jandarma, devletin askeri ve güvenlikle ilgili birimleri özel bir şirkete hesabını niye versin? Böyle bir şey mümkün değil. Bizim kendi işlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Avukatının Özel’in açıklamaları üzerine çalışma yaptığını belirten Şen, dava açıp açmamak konusunda karar vermediğini ifade etti.