EMEP'ten parti binasına yönelik tacizlere karşı suç duyurusu

EMEP, genel merkez binalarına gerçekleştirilen tacizlere karşı suç duyurusunda bulundu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, "Emekçilerle birbirimize sahip çıkacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Emek Partisi, parti genel merkez binasına yönelik gerçekleştirilen tacizlere ilişkin basın açıklaması düzenledi. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan tarafından yapılan açıklamada, emek ve demokrasi güçlerine yönelik saldırılarda hükümetin sorumluluğu olduğu ifade edildi, emek ve demokrasi güçlerinin dayanışma ve ortak mücadele içinde olmasının önemine dikkat çekildi.

'PARTİ TELEFONLARI BİLİNMEYEN KİŞİLERCE ARANIYOR'

Gürkan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2 Temmuz 2021 günü sabah saat 10: 00 sularında Ankara’daki parti binasına 30-35 yaşlarında şüpheli bir şahıs geldi. Koridorda biriyle bakışır gibi davranmasından anlaşıldığı kadarıyla yalnız olmayan şahıs, parti görevlisine içeride birilerinin olup olmadığını sordu. Şahıs, “hayır” cevabını almasının ardından herhangi bir şey söylemeden binadan ayrıldı. Aynı kişi, akşam saat 18.00 sularında parti görevlisi tarafından parti binası yakınındaki İZZ Otel önünde elinde beyaz bir sırt çantasıyla görüldü. Söz konusu şahsın parti binasına gelişinin yanı sıra parti telefonları bilinmeyen kişiler tarafından sıklıkla aranmaya ve partide birilerinin olup olmadığı sorulmaya başlandı."

'YAŞANANLAR HDP İZMİR SALDIRISINI HATIRLATIYOR'

Gürkan, yaşananların kendilerine HDP İzmir İl Binasına yönelik saldırıyı hatırlattığını ifade etti, “Son günlerde, Sedat Peker’ in açıklamalarında faşist kliklerin bir iç çatışma çıkarıp katliama girişeceklerine dair iddiaları, benzer kaygı ve açıklamaların çeşitli muhalif siyasi çevrelerden gelmesi ve iktidar bloku sözcülerinden iç çatışmaya teşvik eden, kışkırtan açıklamalar yapılması dikkate alındığında; HDP’ ye yapılan saldırılara benzer saldırıların emekten ve demokrasiden yana parti ve örgütlere, gazetecilere, Alevi kurumlarına yapılma ihtimalinin yabana atılmayacak ihtimal olduğu görülmektedir. Nitekim son olarak gazeteci Erk Acerer evinde saldırıya uğramıştır.” dedi.

SAVCILIĞA VE EMNİYETE BAŞVURULDU

Emek Partisi olarak, 2 Temmuz’da parti binası giriş yapan ve çevresinde görülen kişilerin belirlenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Gürkan, Genel Merkez binasının korunması için de Valilik ve İçişleri Bakanlığına başvuru yaptıklarını açıkladı. Savcılığa ve Emniyete başvuru yapmalarına karşın henüz bir dönüş alamadıklarını kaydeden Gürkan, şüphelilerin yakalanması ve sorgulanması için olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

'EMEKÇİLER OLARAK BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Basın toplantısında konuşan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün ise “Bu insanlık ve demokrasi karşıtı yaklaşımları kınıyoruz. Herhangi bir toplumsal muhalefet gücüne karşı gerçekleşecek bir saldırıda sorumluluğun kimde olduğunu biliyoruz, yakalarındayız. Türkiye'nin emekçileri olarak birbirimize sahip çıkacağız” dedi. (DUVAR)