EMEP: Demokrasiye sahip çıkan güçler, 'tek adam'a karşı birleşmeli

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tek adam'ın yenilmesi ancak ve ancak halkın örgütlü gücüyle mümkündür" dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylık açıklaması sonrasında yaptığı paylaşımda, yaşanan gelişmelerin 'tek adam’ın yenilmesinin ancak ve ancak halkın örgütlü gücüyle mümkün olduğunu gösterdiğine vurgu yaptı.

Akdeniz, “Bir kez daha işçileri, emekçileri; emek, demokrasi ve barıştan yana olan bütün güçleri tek adam yönetimine karşı ortak bir tutumla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE GİDİLMESİ ELZEM HALE GELMİŞTİR'

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda İYİ Parti lideri Meral Akşener'in çıkışı gündeme oturdu. Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto etmesi üzerine Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz açıklama yaptı. Akdeniz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin tek adam yönetiminden kurtulmasına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Burjuva muhalefet cephesinde yaşanan gelişmeler somut olarak gösteriyor ki Tek Adam’ın yenilmesi ancak ve ancak halkın örgütlü gücüyle mümkündür.

Bunun için tek adam yönetimine karşı halkın taleplerini dikkate alan ve siyasal demokrasiye sahip çıkan tek bir adayla cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesi daha da elzem hale gelmiştir.

Bir kez daha işçileri, emekçileri; emek, demokrasi ve barıştan yana olan bütün güçleri tek adam yönetimine karşı ortak bir tutumla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Emek Partisi bu sorumlulukla hareket edecektir." (HABER MERKEZİ)