Emel Korkmaz: Ali İsmail'le gurur duyuyorum ve güç buluyorum

ALİKEV tarafından düzenlenen Genç Sanatçı Fonu Sergisi, 'Kentle Barışmak' temasıyla açıldı. Emel Korkmaz, "Genç sanatçı arkadaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen Genç Sanatçı Fonu Sergisi, “Kentle Barışmak” temasıyla 27 Kasım’da açıldı. Sergi, genç sanatçıların proje fikirlerini ve hayallerini desteklemek, sanata ve gençlere daha çok alan açabilmeyi amaçlıyor. 

Heykel, fotoğraf, resim, kısa film, belgeselin yanı sıra bu yıl minyatür, çinicilik, cam, ahşap gibi geleneksel el sanatlarının da desteklendiği fon kapsamında 11 genç sanatçının eserine yer veriliyor.

27 Kasım Cumartesi günü Galata Galeri Bu'da sergi açılışına Emel Korkmaz ve genç sanatçılar da katıldı.

'GENÇ SANATÇILARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

ALİKEV'in sanatla ilgilenen gençlere her daim destek olacağını vurgulayan Emel Korkmaz, "Bu sergiyi sanatla ilgilenen çocuklarımız için yapıyoruz, onlara destek oluyoruz. Çocuklarımız çok güzel eserler yaptı. Her biri birbirinden değerli çocuklarımızı emeklerinden dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

"Ali İsmail'in adıyla ve onun adına kurduğumuz vakfın verdiği desteklerle çalışmalarını yapan çocuklarımız iyi ki var. Onlarla ve Ali İsmail'le gurur duyuyorum ve güç buluyorum" diyen Korkmaz sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Sanata değer vermek ve desteklemek gerekiyor. Genç sanatçı arkadaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz." 

ALİKEV HAKKINDA 

Ali İsmail Korkmaz Vakfı ya da kısa ismiyle ALİKEV, Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek katledilen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın anısını yaşatmak amacıyla Hatay'da kuruldu. 

ALİKEV, 2018-2019 döneminde 160 öğrenciye toplamda 480 bin TL tutarında burs verdi. Bunun haricinde, "Genç Sanatçı Fonu" isimli bir proje ile, 1 Ocak 1988'den sonra doğmuş olan genç sanatçılara sanat dalı sınırı olmaksızın projeleri için eser başına 5000 TL tutarında destek sunuldu, ayrıca sanatçıların eseri üretmek için ihtiyaç duyabilecekleri malzemeler, stüdyo ayarlaması, nakliye gibi konularda da ayni desteklerde bulunuldu.

Ayrıca vakıf, "Yardımseverlik Koşuları" adı altında koşular düzenleyerek, gençlerin bir yandan spor yaparken bir yandan da kültürel olarak gelişimlerine katkıda bulunmalarını hedefliyor. Bu projeyle birlikte, "Düş Elçileri" isminde bir gönüllülük ve proje programı hayata geçirildi, bu program kapsamında Ali İsmail Korkmaz'ın "Toplum için Gençlik" isimli inisiyatifinin yaşatılması öngörüldü. Düş Elçileri programına dahil olan gençler önce bir grup temel eğitimden geçip, ardından toplumsal fayda yaratacak projeler geliştirmekte ve bu projeler vakıf tarafından destekleniyor.

2017 yılında vakfın desteğiyle Gambiya'da suyu olmayan bir köyde su kuyusu açtırıldı. Vakfın genel merkez binasında, 11 bin kitaptan oluşan bir kütüphane bulunmakta. Vakfa bağlı olarak bir tiyatro ve dans topluluğu da kuruldu. 

Vakfın "Düşlerinde Özgür Dünya" isminde bir çevrimiçi mağazası da mevcut.