Emeklilerden 'maaş' tepkisi: Açlık sınırının ve asgari ücretin altında maaş insani değil

Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, 14 bin 25 lira olan açlık sınırının ve 11 bin 402 lira olan asgari ücretin altında kalan emekli maaşlarının acilen revize edilmesi için çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, açlık sınırının 14 bin 25 lira, asgari ücretin ise 11 bin 402 lira olduğunu hatırlatarak bu rakamların altında belirlenen emekli maaşlarına tepki gösterdi. 

ANKA'nın haberine göre, Bayraktar, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Güzel ülkemize olan saygımızdan ötürü ve yaşımızdan ötürü susuyoruz ama bu bizim uygun gördüğümüz, layık olduğumuz bir ücret değildir. Asla kabul etmiyoruz. Şu anda Trabzon'da asgari ücretin ve açlık sınırının altında 86 bin 500 emekli yaşamaktadır" dedi.

'SADAKA NİYETİNE İKRAMİYE KUŞA DÖNDÜ'

Trabzon'un Türkiye’nin TEFE-TÜFE’de en pahalı kentlerinden olduğunun altını çizen Bayraktar, "Kentteki emekliler bir zulme dönüşen hayat pahalılığıyla mücadele etmektedir. Askeri yönetimler de dahil hiçbir dönemde emekliler açlık sınırının ve asgari ücretin altında emekli maaş almamıştır. Bundan önce emeklilere sadaka niyetine verilen 5 bin liralık ikramiye de Trabzon’da yaşayan emeklilerin yüzde 70'inden esirgenmişti. Döviz kurlarının yükselmesi ve temel gıda fiyatlarının artışından ötürü şu anda kuşa dönmüş olan ikramiye, büyük ihtimalle yeni yıla kalacaktır. Bu da emekliye yapılan zulümlerden bir tanesidir" dedi.

'VEKİLLER MECLİS'TE SESİMİZ OLSUN'

Bayraktar, şöyle konuştu: "Yeni yılda yapılabilecek artışlarla, hiçbir emeklimizin asgari ücret ve açlık sınırının altında, mümkünse yoksulluk sınırının altında kalmaması temel dileğimizdir. Bu ülkeye hizmet eden vekillerimizin bu olağanüstü olumsuzluk karşısında Meclis'te sesimiz olmalarını istiyoruz. Fakat sustuklarını görüyoruz ve bir yıldır bunu da anlatmaya çalışıyoruz. Trabzon milletvekillerinden bir hareket, bir hamle bekliyoruz. Şu anda 168 bin 800 emeklinin yaşadığı bu kentin sesine, emeklilerin sesine ve isyanına kulak versinler. Emekliye hiçbir şey vermek için çaba sarf etmeyenler, emekliden bir katkı beklemesinler. Emekli maaşı asla açlık sınırının ve asgari ücretin altında bırakılmamalıdır. Yaşadığımız dünyaya yakışmadığı gibi ülkemize hiç yakışmıyor. Emekli ömrünün bu son aşamasında, zulme karşı sesini çıkaracaktır, sessiz kalmayacaktır." (HABER MERKEZİ)