Emek ve Özgürlük İttifakı gözaltıları protesto etti: 'Hodri meydan'

İzmir'de Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, Diyarbakır ve Ankara merkezli operasyonlar ile bu sabah ESP, SGDF ve ETHA'ya yönelik 8 ilde yapılan gözaltıları protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, Diyarbakır ve Ankara merkezli operasyonlar ile bu sabah ESP, SGDF ve ETHA'ya yönelik 8 ilde gerçekleşen gözaltı operasyonlarını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Karşıyaka Çarşı girişinde yapılan basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Kemal Bülbül ve Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili adayları da katıldı.

"Gözaltı ve tutuklamalar seçim darbesidir, geçit vermeyeceğiz" yazılı pankart taşınan açıklamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, AK Parti iktidarının seçimleri kaybedeceğini anladığı için bu saldırıları gerçekleştirdiğini ifade etti. Gözaltına alınan dört milletvekili adayının çalışmalara katılamadığını belirten Kemalbay, iktidarın seçimi kriminalize ederek suç işlediğini ifade etti: “Seçimlere eşit koşullarda girilmediği, devletin imkanlarının, gücünün muhalefete karşı kullandığı seçim güvenliğinin tehdit edildiği bu süreci demokrasi güçleri olarak kararsızlık göstermeden güçlü şekilde karşılayacağız. Tek adam rejimine ne yaparsanız yapın halklar sizi tarihin çöp sepetine gönderiyor, hiçbir çabanız çözüm vermeyecek, çünkü halk faşizmle yönetilmek istemiyor.”

Kemalbay, Türkiye halkları için yaşanabilir Türkiye’yi kurmak için mücadele edeceklerini vurguladı.

BÜLBÜL'DEN SOYLU'YA: HODRİ MEYDAN

İçişleri Bakanı Soylu'ya seslenen HDP'li Kemal Bülbül ise şöyle konuştu: “Hodri meydan, söke söke yüzü aşkın vekille parlamentoya gireceğiz. Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy Yeşil Sol’a. Arkana polisi almadan gel. Sende kültür, bilinç yok, siyasi seviye de yok. Bu kadar tekçi, inkarcı olanlar bize düşmanlık yapıyorsunuz ama düşmanlık kaliteniz de yok. Oysa biz kimseye düşman demedik, kimseyi kırmak istemedik. Bir Alevi yol erkan hizmetçisiyim. Hacı Bektaş’ın, Seyit Rıza’nın, Hallac-ı Mansur’un torunuyum, Börklüce Mustafa’nın Torlak Kemal’in yol erbabıyım. Hodri meydan. Ege’de idam edilen Torlak Kemaller adına ant olsun ki sizi silip süpüreceğiz. Ancak yargılarken sizin gibi adaletten bihaber olmayacağız insan haklarını size tanıyacağız. Valinize, emniyet müdürünüze söyleyin suç işliyorsunuz.” 

Açıklamaya katılan EMEP, EHP ve TÖP'lü yöneticiler de seçimi kaybedeceğini anlayan iktidarın saldırıları karşısında mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. (DUVAR)