Emek Partisi'nin Avcılar Belediye Başkan adayı Sadam Ergün oldu

EMEP’in Avcılar Belediye Başkan adayı Sadam Ergün oldu. Ergün, "Emekten yana ve halkın çıkarına bir yerel yönetim için adayız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) İstanbul Avcılar Belediye Başkan Adayını adayını açıkladı. EMEP’in Avcılar Belediye Başkan adayı Sadam Ergün oldu. Ergün, “Emekten yana ve halkın çıkarına bir yerel yönetim için adayız” dedi.

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Emep Avcılar İlçe Başkanı Devrim Avcı katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısında EMEP’in Avcılar Belediye Başkan adayı Sadam Ergün oldu. Aday tanıtım toplantısına çeşitli iş kollarında çalışan işçiler, gençler, kadınlar da katıldı.

‘TEHDİTLERE KARŞI HALKIN GÜCÜ VAR’

Evrensel'de yer alan habere göre, aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını EMEP Avcılar İlçe Başkanı Devrim Avcı gerçekleştirdi. Siyasi iktidarın söylemlerine dikkat çeken Avcı, “Her gün bir başka tehditle karşı karşıyayız. Depremle yerle bir olmuş Hatay'ı dahi tehdit etmekten geri durmayan ve iktidar sopasını sallayan bir iktidar karşımızda. Özellikle emekçi halkın bu tehditlere karşı söyleyecek sözü, yapacak eylemi olduğunu göstereceğiz" 

‘BİZLERİN CEBİNDEN ÇALARAK ADAY TANITIMI YAPIYORLAR’

Burjuva siyasi partilerinin aday tanıtımlarını milyonlarca lira para harcayarak yaptığını söyleyen EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, "Çok büyük, şaşalı salonlarda adeta bir servet harcayarak tanıtım yapıyorlar. Partimiz işçilerin, emekçilerin ve yoksulların partisi olarak böyle mütevazı ama halkla iç içe, halkla birlikte bir aday tanıtımı yapıyor. Çünkü şaşaalı aday tanıtımı yapan siyasi partiler, aslında o kaynakları bizlerin cebinden çalarak yapıyorlar. Sadece o değil yaslandıkları sermaye sınıfından da çok büyük kaynaklar alarak bu süreçlerini finanse ediyorlar” diye konuştu.

‘AMAÇ HALKA, EMEKÇİLERE HİZMET DEĞİL’

Burjuva partilerinin amacının ihalelerden pay kaparak servet kazanmak istediğine işaret eden Aslan, “O yüzden biz Emek Partisi olarak diyoruz ki; yerel yönetimlere o ilçede yaşayan bütün halkın ve emekçilerin katıldığı, kendilerinin kenti yönettiği bir belediyecilik anlayışı olsun istiyoruz. Sokaklarımızda temsilcilerimiz, mahallelerimizde belediye meclislerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımızın katılacağı bir yerel yönetim anlayışı olsun istiyoruz. Hiçbir belediye başkanı o kentteki en kalifiye işçinin aldığı ücretin üzerinde bir ücret almamalı" dedi.

Kadınların işe giderken kaygı ve endişe duymamaları için kreşler yapılması gerektiğini vurgulayan Aslan, "Çocukların kreşlerde bakımları yapılsın istiyoruz. Böyle bir anlayışı savunuyoruz ama diğer partiler böyle değil. Ne yazık ki serbest piyasa ekonomisi diye ifade ettikleri rekabetçi anlayışla hareket ederek ne kreş ne de sosyal tesis yapıyorlar. 99 depreminden İstanbul da etkilenmişti. Avcılar da çok etkilenen ilçelerimizden bir tanesiydi. O günden bugüne aradan tam 25 yıl geçti. Bu kadar zaman geçmesine rağmen Avcılar'ın güvenli kent olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil” diye belirtti.

‘İKTİDARIN POLİTİKALARINI DA TEŞHİR EDECEĞİZ’

Bu seçimin sadece yerel yönetimler meselesi olmadığına dikkat çeken Aslan, “Türkiye'deki politikaların, anti demokratik uygulamaların, hukuksuzluğun tartışılacağı bir seçim. Biz bu seçimde 30 binin üzerinde işçi arkadaşımızın iş cinayetlerine kurban edildiği, katledildiği politikaları da konuşacağız. Bu seçimde 13-14 yaşında çocukların MESEM’ler eliyle fabrikalarda haftanın 4 günü çalıştırılarak kafalarını pres makinalarda parçalandığı cinayetleri de konuşacağız. Ülkemizde kadına dönük şiddeti katledilen kadınları da konuşacağız. Eğitimi, sağlığı ve konuşacağız. Depremlerde başımıza yıkılan güvensiz konutları da konuşacağız. Hatay halkının seçtiği milletvekili Can Atalay’ın milletvekilinin düşürülmesini de konuşacağız. Kürt illerinde 60 tane belediyeye kayyum atlayan iktidarın tutumunu da konuşacağız" dedi.

Bu seçimde tek adam iktidarının zayıflatılması ve yenilmesi için mücadele edeceklerini belirten Aslan, “Sadece 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanması değil, 1 Nisan’dan itibaren de daha ileri düzeyde bir mücadelenin örgütlenmesi için de parti olarak her alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘EMEKÇİLERİN YÖNETTİĞİ BİR KENT İSTİYORUZ’

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, “Biz emeğin ilini yaratmak istiyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Emekçilerin yönettiği bir il yaratmak istiyoruz. İstanbul nasıl bir emek kenti olabilir? İstanbul halkı nasıl İstanbul'u yönetebilir anlatmak için İstanbul'un 39 ilçesinde belediye meclis üyelerimizde seçime gireceğiz. Tuzla, Pendik, Ümraniye, Esenyurt, Sultangazi, Avcılar ve Zeytinburnu'nda belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz. Özellikle sanayi bölgelerinde emekçilere ulaşacağımız ve birlikte çalışma yürütebileceğimiz sanayi bölgelerinde adaylar çıkarmaya özen gösterdik. Emek bizim kent bizim diyorsak o zaman hepimiz mücadelenin bir parçası olmalıyız.”

‘HALKIN ÇIKARLARINA BİR YEREL YÖNETİM’

Barbaros’un ardından EMEP’in Avcılar Belediye Başkan Adayı Sadam Ergün söz aldı. Ergün, şunları söyledi: “Emek Partisi olarak Avcılar'da emekten yana ve halkın çıkarına bir yerel yönetim anlayışının nasıl hayata geçirebileceğimizi anlatmak için adayız. Emekten ve halktan yana bir yerel yönetim; halkın mülkiyeti ve tasarrufunda bulunan varlık ve gelirlerin, hesap verilebilir, denetlenebilir şekilde yönetilmesi demektir. Yerel halk ve örgütleri bu denetimin ve yönetimin etkin bir ögesi haline gelmelidir. Yerel yönetimler, belediye hizmetlerini halk için ulaşılabilir, ucuz bir biçimde sunmalıdır. Hangi hizmetlerin öncelikli olacağı, dağıtımının nasıl yapılacağı konusunda karar organı halk iradesiyle seçilen ve yerelin en üst kurumu olarak örgütlenen Halk Meclisleri’nde olmalıdır. Yerel yönetimlerde demokrasinin varlığı bunun gerçekleşip gerçekleşmediğine bağlıdır” dedi.

Avcılar, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu ifade eden Ergün, "Fakat bu gelişme kentte yaşayan her insana eşit şekilde fayda sağlamıyor. Kentsel dönüşüm adı altında her geçen gün yaratılan mağduriyet, artan kira fiyatları, işsizlik, güvencesiz çalışma koşulları ve artan eşitsizlikler Avcılar'da yaşayan birçok insan için kenti yaşanılabilir olmaktan çıkarıyor" diye belirtti.

'KENTİN EN BÜYÜK GERÇEĞİ DEPREM'

Kentin en büyük gerçeğinin deprem olduğunu vurgulayan Ergün, "Halkın mağdur edilmediği biçimde, uzman bilim insanları ile çalışarak yenileme çalışmaları hızlanmalıdır. Deprem sonrası toplanma alanları bu ilçede 7’den 70’e tüm halka bildirilmeli ve bu konu hakkında eğitimler verilmelidir. Deprem sonrası hayati saatlere ve günlere göre öncelikli planlamalar yapılmalıdır" diye konuştu.

SADAM ERGÜN KİMDİR?
32 yaşında olan Ergün, Van Gevaş'da doğdu. 2001 yılında ise İstanbul'a geldi. 2001 yılından 2016 yılına kadar Esenyurt'ta yaşayan Ergün bu süre boyunca inşaat işçisi olarak çalıştı. Ardından 2016 yılında Avcılar'da esnaflığa başladı. 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler emep avcılar aday