Emek Partisi'nden Gebze'de sokak buluşması

EMEP Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediye Başkan adayları, sokak buluşmalarında yurttaşlarla bir araya geldi, sorunları birlikte çözme, kentleri birlikte yönetme çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gebze'nin Mevlana Mahallesi, 874. Sokaktaki buluşmaya katılan EMEP Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediye Başkan Adayları, sokak buluşmalarının yerel yönetim anlayışlarının bir ürünü olduğunu dile getirdi. Sokak buluşmasında "İş ekmek özgürlük" ve "Emeğin adayı işçi Sinan" sloganları atıldı.

Sokak buluşmasında ilk olarak konuşan EMEP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, "Mevlana Mahallesinin bugün sadece bir sokağında yan yana geldik. Aslında bu Sokak Buluşmaları bizim belediyecilik anlayışımızın da bir özeti" dedi.

"Biz diyoruz ki bu kenti halkla birlikte, emekçilerle, kadınlarla, gençlerle birlikte yöneteceğiz" diyen Erkan, "O yüzden de bu mahallede daha önce bir araya geldik. Şimdi de sokak sokak bir araya geliyoruz. Çünkü halkın yönetime katıldığı bir mekanizma ancak Halk Meclisleri ile mümkündür. Ama bu Halk Meclisleri, bugün bu kenti yöneten, Gebze Belediye Başkanının iddia ettiği Halk Meclisinden farklıdır. Güya onlar da sözüm ona Halk Meclisleri kurmuşlar. Buluşmalar gerçekleştiriyorlar. Ama şimdi size soruyorum. Mevlana Mahallesi halkının bu Halk Meclislerinden, bu buluşmalardan haberi var mı? Yani Mevlana Mahallesi halkını bu buluşmalara çağırdılar mı? Mevlana Mahallesinin emekçilerini, kadınlarını, gençlerini bu buluşmalarda dinlediler mi? Üstüne üstlük onların aktardığı sorunları, onların aktardığı şikayetleri çözdüler mi? Elbetteki hayır! Kendileri çalıyor kendileri oynuyor" dedi.

'EŞİT, ŞİDDETSİZ BİR YAŞAM KADINLARIN BİRLİKTE MÜCADELESİ İLE MÜMKÜN'

Demokratik, emekten yana bir yerel yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını ifade eden Erkan, "Sadece emekçiler görmezden gelinmiyor bu mahallede, en çok da kadınlar görmezden geliniyor. En çok da gençler görmezden geliniyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü hep birlikte kutlayacağız. Biz şunu söylüyoruz; eşit, şiddetsiz bir yaşam mümkün. Bu ancak kadınların birlikte mücadelesi ile mümkün olabilir. Tam da bu nedenle bizim yerel yönetim anlayışımızda kadınların eşit temsiliyeti, şiddetsiz bir yaşamın güvence altına alınması en başat, öncelikli yapacaklarımızın arasında geliyor" diye konuştu.

'YOKSULLUĞU ÇÖZMEK YERİNE BU SORUNU YÖNETİYORLAR'

Erkan'ın ardından konuşan EMEP Gebze Belediye Başkan adayı Sinan Karataş, "Bu kentin yoksullukla ilgili birçok sorunu var. Yoksulluğu hem mevcut iktidar hem de yerel yönetimler çözmek yerine bu sorunu yönetiyorlar. Bu sorunun kökten çözümünün ancak işçilerin, emekçilerin iktidarında olduğunu bizler biliyoruz. Peki yoksulluk nasıl çözülecek? Öncelikle Gebze Belediyesinin güçlü kaynakları var. Burada o kaynaklar birilerine iaşe olarak, birilerine rant olarak aktarılıyor. Bu rantı kesersek Gebze’nin bütün sokaklarını çok daha iyi kullanılabilir hale getiririz. Özellikle parkları, sokakları daha kullanılabilir hale getirebiliriz. Buralarda insanların rahatça eğlenebildikleri, sohbet edebildikleri, gençlerin aktivite geliştirebilecekleri alanlara dönüştürülebiliriz" dedi.

Emeklilerin sorunlarına da değinen Karataş, "En düşük emekli maaşı ne yazık ki 10 bin lira şuan. 10 bin lira ile bu kentte insanlar geçirebilir mi? Bunu kimse hesaba bile katmıyor. Belediyenin bir görevi de yoksullukla mücadeledir. Yoksulluk sınırı bugün 53 bin lira. Açlık sınırı ise 16 bin lira. Biz diyoruz ki; yoksulluk sınırının altında ücret alan bütün vatandaşlara ücretsiz ulaşım ve kira desteği sağlanmalıdır. Eğer belediye bunu yapmayacaksa bu kentte, daha ne yapacak? Belediyenin asli görevi, aslı işi budur. Belediyeler işçileri, emekçileri, kentin bütün yoksullarını düşünmek zorunda" diye konuştu

Sokak buluşması yapılan konuşmaların ardından halay ve horonlarla devam etti.

Etiketler emep gebze Arzu Erkan