Emek Partisi ‘İttifak Deklarasyonu’nu açıklayacak

Emek Partisi, solda bir süredir devam eden ittifak sürecini değerlendireceği, ‘üçüncü seçenek’ çağrısını güçlendirmeyi amaçlayan bir deklarasyonu kamuoyuyla paylaşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Erken seçim çağrılarının tekrarlandığı siyasi atmosferde, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın yanı sıra "yeni ittifak" çalışmaları da yürütülüyor. Emek Partisi hazırladığı ‘İttifak Deklarasyonu’nu kamuoyuna duyurmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre Emek Partisi, hem "ittifak sürecini değerlendirmek" hem de "üçüncü seçenek çağrısını güçlendirmek" üzere aydın, yazar, sanatçılar, akademisyenler ve gazetecilerin katılımıyla 16 Ocak Pazar günü İstanbul’da, Barış Manço Kültür Merkezi’nde bir bildirgeyi kamuoyuna duyuracak.

Emek Partisi’nin ittifak konusunda asgari taleplerini ve programını ortaya koyacak olan bildirge, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışındaki siyasi partilere ve yapılara seslenecek. Emek Partisi’nin bildirgesinde, "İki kutup dışında bütün güçleri kapsayan, en geniş ittifakı kurmalıyız, kimse bunun dışında kalmamalı ve çekinmemeli" vurgusu yapılacak.