Elon Musk'ın şirketine soruşturma: Bin 500 hayvanın ölümüne neden oldu

Elon Musk'ın beyin implantları üzerine çalışan şirketi Neuralink'a, deneyler sırasında bin 500 hayvanın ölümüne neden olduğu iddiasıyla federal soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Elon Musk'ın tıbbi cihaz şirketi olan Neuralink, hayvan hakları ihlalleri nedeniyle federal soruşturma altına alındı.

Neuralink şirketi, felçli insanların tekrar yürümesine ve diğer nörolojik rahatsızlıklarının iyileştirmesine yardımcı olacağını umduğu bir beyin implantı geliştiriyor.

Reuters tarafından incelenen belgelere ve soruşturmaya aşina olan kaynaklara göre, şirket personeli hayvan testlerini aceleye getirerek hayvanların acı çekmesine ve ölümüne neden oldu.

Soruşturma hakkında bilgisi olan iki kaynağa göre, daha önce duyurulmayan soruşturma  geçtiğimiz aylarda bir federal savcının talebi üzerine ABD Tarım Bakanlığı genel müfettişi tarafından açıldı.

The Guardian'ın aktardığına göre, soruşturma araştırmacıların hayvanlara nasıl davrandığını ve test ettiğini inceleyen Hayvan Refahı Yasası'nın ihlallerine odaklanıyor.

Hayvan Refahı Yasası, araştırmalarda ve ticari ürün testlerinde kullanılan hayvanlara yönelik muameleyi düzenleyerek gereksiz acıya veya ölüme neden olan uygulamaları yasaklıyor.

Neuralink belgesini inceleyen Reuters'a ve 20'den fazla mevcut ve eski çalışanla yapılan röportajlara göre, soruşturma çalışanların şirketteki hayvan testlerine itirazlarının arttığı dönemde başlatıldı. Şirket belgeleri daha önce bildirilmemiş mesajları, ses kayıtlarını, e-postaları, sunumları ve raporları kapsıyor.

Çalışanlar, başarısız deneylere Musk'ın çalışmaları hızlandırma baskısının neden olduğunu belirtti. Musk ve diğer Neuralink yöneticilerinin, gazetecilerin yorum taleplerine yanıt vermediği aktarıldı.

Şirketin hayvan testleri hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kaynaklar, şirketin 2018'den bu yana yaptığı deneylerde 280'den fazla koyun, domuz ve maymun dahil olmak üzere yaklaşık bin 500 hayvanı öldürdüğünü söyledi. Deneylerde ayrıca sıçanların ve farelerin de kullanıldığı ifade edildi.

Kaynaklar, şirketin test edilen ve öldürülen hayvan sayısına ilişkin kesin kayıtlar tutmaması nedeniyle bu sayıların tahmini olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Elon Musk Neuralink