Elon Musk katıldı, yanlış Clubhouse'un hisseleri fırladı

Clubhouse çılgınlığı, iki başka şirketin hisselerinde rekor artışa yol açtı. CNBC'nin haberine göre, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın da yeni sosyal medya uygulaması Clubhouse'a katılması sonrası birçok yatırımcı, alakasız bir firma olan 'Clubhouse Media Group' şirketinden hisse aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alternatif sosyal medya uygulaması Clubhouse'un popülerliğinin yükselmesiyle, bu firmaya yatırım yapmak isteyenler de arttı. Ancak Clubhouse'un hisselerinin halka açık olmamasına rağmen hisse alan yatırımcılar, iki başka firmanın hisselerini yükseltti.

CNBC News'un haberine göre, bu firmalardan biri ses teknolojileri üzerine çalışan Agora. Bu şirketin hisseleri dün yüzde 44'ten daha büyük bir artışı görerek rekor kırdı ve 81.48 dolara yükseldi. Ancak CNBC, Agora'nın Clubhouse uygulamasıyla ilişkisinin olup olmadığının bilinmediğini vurguladı. Haberde, Clubhouse'un gerçekten Agora'nın yazılımını kullanıp kullanmadığının iki firmaya da sorulduğu ancak yanıt alınmadığı belirtildi.

Clubhouse çılgınlığı sonucunda hisseleri yükselen diğer firma ise uygulamayla hiçbir ilişkisi bulunmayan ve sadece isim benzerliği olan Clubhouse Media Group. Bu firmanın hisselerinin, yüzde 116 artış yaşadığı belirtildi. Benzer bir kafa karışıklığı kısa süre önce Signal konusunda da yaşanmış, WhatsApp'tan Signal'a 'göç' sırasında birçok kişi bu mesajlaşma uygulamasıyla ilgisi bulunmayan Signal Advance firmasının hisselerini almıştı. (DIŞ HABERLER)

 

 

 

Etiketler Clubhouse Elon Musk