Elon Musk ile İsrail Başbakanı Netanyahu, Kfar Aza'yı ziyaret etti

İsrail Başbakanı Netanyahu ile Elon Musk, İzzeddin el Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de saldırdığı Kfar Aza beldesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu ile ABD'li milyarder Musk'ın Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret ettiği belirtildi. Kfar Aza beldesine düzenlenen ziyaret kapsamında İsrailli yetkililer, Musk'a Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları üyelerince 7 Ekim'de saldırıya uğrayan beldede yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

ABD'li milyarder Musk, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail'e gelmişti.

'PRENSİPTE ANLAŞTILAR'

Öte yandan, geçtiğimiz saatlerde açıklama yapan İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu. Karhi açıklamada, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir" ifadelerini kullandı.

AA'nın aktardığına göre Bakan Karhi, paylaşımında "Hamas'a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna" işaret etti. Musk, henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrail, 18 Ekim'de Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladıklarını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)