Elon Musk: ABD hükümeti bütün özel mesajlarınızı görüyor

Twitter CEO'su Elon Musk, ABD hükümetinin Twitter kullanıcılarının tüm kişisel doğrudan mesajlarına tam erişimi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın sahibi ve CEO'su Elon Musk, ABD hükümetinin kullanıcıların kişisel doğrudan mesajlarına (DM) tam erişimi olduğunu, bu bilginin kendisini hayretler içinde bıraktığını söyledi. 

Fox News'ten Tucker Carlson'a konuşan Musk, hükümetin Twitter kullanıcılarının DM'lerini okuyabildiğini öğrendiğinde şok olduğunu belirterek, "Hükümet kurumlarının Twitter'da olan bitene etkin bir biçimde tam erişim sağlama boyutu beni hayretler içinde bıraktı" dedi.

'YAPAY ZEKA, MEDENİYETİ YOK EDEBİLİR'

The Hill haber sitesinin aktardığına göre, daha önce bu durumdan haberdar olmadığını söyleyen Musk, "Peki bu, DM'ler için de geçerli mi?" sorusuna, "Evet" yanıtını verdi.

Yapay zekanın gelişimi konusunda da endişelerini dile getiren Elon Musk, 'teknolojinin medeniyeti yok etme potansiyeline sahip olduğuna inandığını' belirterek, "Yapay zeka, yanlış yönetilen bir uçak tasarımından ya da kötü araba üretiminden daha tehlikeli çünkü bunun - her ne kadar küçük de olsa önemsiz sayılamayacak bir şekilde - medeniyeti yok etme potansiyeli var" ifadelerini kullandı.

Yapay zeka ile ilgili endişelerinin ‘abartılı' olmadığını söyleyen Musk, “İnternetin çok karanlık bir yanı var; bunu dikkate almak lazım" dedi. (DIŞ HABERLER)