Elon Musk, 5 milyar dolarlık hisse sattı

ABD'de milyarderler vergisine karşı çıkmasıyla dikkatleri üzerine çeken Tesla CEO'su Elon Musk, şirketteki 5 milyar dolarlık hissesini sattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tesla'nın CEO'su ve dünyanın en zengin kişilerinden biri olan Elon Musk, şirketteki 5 milyar dolarlık hissesini sattı. Satış, Musk'ın Twitter'daki 63 milyon takipçisine, şirket hisselerinin yüzde 10'unu satıp satmamayı sormasından birkaç gün sonra yapıldı.

Musk, değeri 4 milyar dolar civarında olan 3,6 milyon adet hisse senedi sattı. Daha sonra da 1,1 trilyon dolar değerindeki satış opsiyonlu 934 bin hissesini satı. Satış belgelerinde, hisselerin beşte birinin satışının Eylül ayında, Twitten anketinden çok önce varılan bir ticari plan uyarınca satıldığı da kaydedildi.

Twitter anketinde oy verenlerin büyük çoğunluğunun Musk'ın hisselerini satmasını söylemesinden bu yana şirket hisseleri yüzde 16 değer kaybetmişti. Ankete 3,5 milyon kişi katılmış ve katılımcıların yüzde 58'i Musk'a hisselerini satmasını söylemişti. 

Musk, anketle aslında ABD'deki Demokrat Partili bazı siyasilerin önerdiği "milyarder vergisi" önerisine karşı çıkıyordu. Zira öneride, milyarderlerin henüz satışı gerçekleşmemiş hisselerinin yükselmesiyle elde ettikleri kazanç üzerinden vergi ödememesine karşı çıkılıyor ve bu 'gerçekleşmemiş kâr'ın vergilendirilmesi isteniyor. Bu planın, ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim vaadi olan sosyal projeleri finanse etmesi öngörülüyor.

Tesla, dünyanın en değerli otomotiv şirketi ve 1 trilyon dolardan fazla değer biçiliyor. Musk ise şirkette 200 milyar dolardan fazla değeri olan hisseye sahip. Gelecek yıl için planlanan yeni operasyonlarla bu servetin çok daha büyüyeceği tahmin ediliyor. Ancak bu durumda, önerilen yasa da geçerse, bu Musk için çok ciddi bir vergi ödemesi anlamına gelecek. (BBC Türkçe, DIŞ HABERLER)