Elmalı davasında mahkeme 'tutuksuz yargılamaya devam' dedi

Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla anne, üvey baba ve dayının yargılandığı Elmalı davasında mahkeme, sanıkların tutuksuz yargılanmalarına devam kararı verdi.

Mahkeme duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Elmalı ilçesinde yaşayan iki kardeşi istismar ettiği iddiasıyla annenin, üvey babanın ve dayının yargılandığı davanın 6. duruşması bugün gerçekleştirildi.

Mahkeme sanıkların tutuksuz yargılanmalarına devam edilmesine karar verdi.

SANIKLAR İÇİN TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanıklar, çocukların annesi M.A, üvey baba R.A. ve dayı S.C.G. hazır bulunurken, taraf avukatları ile farklı illerden gelen baro avukatı ve dernek temsilcileri de katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanıkların üst hadden cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarını talep etti. Babaanne G.S. sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Burada olmayan çocukların dedesi, anneanne ve teyzelerinden de şikayetçiyim. Çocuklar mağdur oldular. Torunlarım ağır travma altındalar. Yaşlarının üzerinde ağır ilaçlar kullanıyorlar" dedi. Çocukların öz babası Gürhan G. ise çocukların durumuna çok üzüldüğünü ifade ederek, “Ben çocuklarımı özledim, onlar da beni özlüyor. Devletimiz çocuklarıma iyi bakıyor. Ama onların benim sevgime ihtiyacı var. Çocuklarıma bunları yaşatanlar şu an serbest. Çocuklarım da yaklaşık 80 gündür benden ayrı. Sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" diye konuştu. Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatı Serap Ertuğrul da sosyal hizmetler uzmanının yazdığı son raporun dikkate alınmaması gerektiğini bildirdi. Raporda babaannenin  çocukların akıbetinden haberi olmadığı ve çocukların ağır ilaçlar kullandığına işaret edildi. Çocuklar için tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınması gerektiğini kaydeden Serap Ertuğrul, "Sanıkların çelişkili beyanları vardır. Suç vasfı gözetilerek, sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

DURUŞMA 15 KASIM'A ERTELENDİ

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmezken duruşma savcısı, mevcut delil durumu neticesi ve kuvvetli suç oluştuğu gerekçesiyle sanıkların tutuklanmalarını talep etti. Sanık avukatı ise diğer baro ve derneklerin katılma talebini kabul etmediklerini belirterek, çocukların savunmalarının delil olarak kabul edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarının devam edilmesine karar vererek, duruşmayı 15 Kasım'a erteledi. (HABER MERKEZİ)