'Elinde Kuran'la geziyordu etkilendik, sadece ceplerini doldurmuşlar'

CHP lideri Kılıçdaroğlu Giresun'da eski AK Partili Aydın ailesinin çay davetini geri çevirmedi. İsmet Aydın "Kurulduğu günden bu yana AK Parti’ye üyeyim. Gözümüzü bürümüşler. Biz de kanmışız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısı için gittiği Giresun’da, kendisini çaya davet eden Nimet ve İsmet Aydın çiftini ziyaret etti.

İsmet Aydın, Kılıçdaroğlu’na “Kurulduğu günden bu yana ben AK Parti’ye üyeyim. Bazı şeyleri yaşadıkça, gördükçe inanın sizi sevmeye başladım” dedi. CHP lideri ise “Türkiye düzelebilir, huzura kavuşabilir. Türkiye zengin bir ülke, imkanları fazla olan bir ülke ama paranın iyi bir yere harcanması lazım. İyi bir yere harcanmazsa olmaz. Bu, bir siyasi tercih. Siz siyasi tercihinizi yaparsınız, evde de tercih yaparsınız, imkanınız varsa ‘bir daire alayım, kiradan kurtulayım’ veya çocuklar okula gidiyorlarsa ‘onların harçlıklarını ya da masraflarını karşılayayım’…”

ANKA'nın haberine göre kirada oturduğunu söyleyen Aydın da “Bırakın daire almayı, onların geleceğini kurabilseydik. Ben günlük işe gidiyorum; hanım temizliğe gidiyor. Çocuk iki yılık üniversite okudu, bekliyor. Diğeri lisede. Sıkıntı çok büyük başkanım” diye konuştu.  

'ELİNDE KURANLA GEZİYORDU. ALLAH, PEYGAMBER DİYE ETKİLENİYORDUK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek “Ben bu adamdan niye etkilendim? Hepimiz Müslümanız, elinde Kuran’la geziyordu; Allah, peygamber diye etkileniyorduk. Yalanmış bu" diyen İsmet Aydın şöyle devam etti: "Geçen belediye ile tartıştım. Cuma namazını belediyede kılıyorlar, ‘Belediyede neden namaz kılıyorsunuz, gösteriş mi yapıyorsunuz’ dedim. Ayıp, git evinde, cami de kıl. Ben inanmıyordum. Bunlar Müslüman, biz değiliz. Herkesi kötüle kötüle, böyle siyaset yapa yapa bizim gözümüzü bürümüşler. Biz de kanmışız bunlara, sadece ceplerini doldurmuşlar.”

'ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİYOR AMA...'

Nimet Aydın ise “Bizim hiç iş alanımız yok. En büyük sıkıntımız da o. Bu Giresun’da doğru düzgün bir iş alanımız yok. Olanlar da kapandı. O kadar millet dışarıda, aç. Asgari ücrete zam geldiyse işçi çıkarmaya bakıyorlar, ‘kaldıramıyorum’ deniliyor mesela. En büyük sıkıntı bu. 10 senelik işçi olan kişiyi çıkarılıyor. Böyle bir şey olabilir mi” diye dert yandı. (HABER MERKEZİ)