Elif Sinan'ın ailesi ölümünün araştırılmasını istiyor

Kırıkkale'de geçen hafta kalbinden bıçaklanmış şekilde bulunan ve kurtarılamayan Elif Sinan'ın ailesi ve arkadaşları intihar iddialarını reddederek ölümünün araştırılmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa ÖZDEMİR

ZONGULDAK - Üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Elif Sinan bir hafta önce Kırıkkale'ye bağlı Yahşiyan ilçesinde bıçakla kalbinden yaralanmış halde bulundu. Kırıkkale Üniversitesi'nde öğrenim gören Elif, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Elif Sinan'ın ailesi ve arkadaşları olayın intihar değil cinayet olduğunu öne sürerek sosyal medyada #elifsinaniçinadalet ismiyle bir kampanya başlattı. Emekli maden işçisi baba İrfan Sinan ise kızının ölümünden sonra gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Tuğrul Arslan'ın tutuklanması talebiyle bugün Kırıkkale Adliyesi'ne giderek üst mahkemeye itiraz etti.

Sinan arkadaşları ise "erkek arkadaşıyla sokakta tartıştığı esnada kendi kendisini kalbinden bıçakladığı" yönünde çıkan haberlerle yönlendirme yapıldığını belirterek tepki gösterdi ve olayın intihar olmadığını söyledi.

'KADINA ŞİDDETE HAYIR' GECESİNDE SAHNE ALMIŞTI

Elif Sinan, 2014 yılında okuduğu Fener Lisesi'nde "Bir Hazin Hürriyet" isimli kadına şiddet temalı şiir gecesinde sahne almıştı. Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde beyaz bir kıyafetle dans ederek eşinden şiddet gören bir ev kadınını canlandıran Elif Sinan, "Kadına şiddete dur de" şeklinde bağırmıştı. 

'İNTİHAR OLDUĞUNA DAİR DELİL YOK'

Sinan ailesinin avukatı İbrahim Yılmaz, intihar iddiası ile ilgili şüpheli şahsın ailesinin dahi yorum yapmadığını, bu tür haberlerin Elif Sinan’ın ailesini yaraladığını belirterek, "Elif'in kendini bıçaklayarak intihar ettiğini gösteren bir iş yeri kamera kaydı bulunmamaktadır. Gerçekle bağdaşmayan haberler üreterek ailesinin acısını artırmaya sebep olan kişi ve kurumlara karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.