Elif Çakal'ın annesi: Kızım intihar etmedi, uçurumdan atıldı

15 yaşındaki Elif Çakal, arkadaşlarıyla gittiği piknikte uçurumdan düşerek vefat etti. Arkadaşları 'intihar', annesi ise "Konuştuğu biri vardı, bir gün önce kapıya gelip, ölümle tehdit etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sultangazi'de, pikniğe giden 15 yaşındaki Elif Çakal, arkadaşlarının iddiasına göre dün akşam saatlerinde uçurumdan atladı. Elif'in ölümünün ardından yanlarındaki iki erkek kaçarken, iki kadın arkadaşı ise yetkililere haber verdi. Ekiplerin çalışması sonucu Elif'in cesedi uçurumun dibinden alınarak, otopsi için Adli Tıp'a götürüldü.

BABA: BALKONDAN BAKMAYA BİLE KORKARDI

Otopsi işlemleri tamamlanan Elif Çakal'ın cenazesi, bugün öğle saatlerinde ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Yaşlı gözlerle kızının cenazesini bekleyen baba Kadir Çakal, "İşteydim, eve geldim. Kızım dedi ki, 'Baba, Elif intihar etmiş.' Elif çok korkardı, balkondan bile bakamazdı. Aşağı atmışlar kızımı, arkadaşlarından şüpheleniyorum" dedi.

Aile, kızlarının cenazesini bugün Adli Tıp'tan alıp toprağa verdi.

ANNE: BİR GÜN ÖNCE KAPIMIZA GELİP, 'BİR GÜN SONRA ÖLÜSÜNÜ ALACAKSINIZ' DEDİ

Anne Hacer Çakal ise "Konuştuğu bir çocuk vardı. Bir gün önce kapıya gelip Elif'e, 'Seni öldüreceğim' dedi. 'Bir gün sonra ölüsünü alacaksınız' dedi. Onun üzerine bu olay oldu. Tehdit etti. Ben de çocukla tartıştım. Onların bir parmağı var. Diğer kızım aradı, 'Elif intihar etmiş. Hastaneye, karakola bir bakın' dedi. Ben de gittim, konuştuğu çocuğu bulup sıkıştırdım. Baktım, üzgündü. Kardeşi geldi, bizi intihar ettiği yere götürdü. O Senem, kızımı gece saatlerinde hep çağırırdı. Birkaç gün önce de tehdit etti. Sesli mesajlar atmış; 'Seni o oğlanların yanında kurtarmayacağım' diye. Kızım da ağlayarak sesli mesaj atmış. 'Bana bir şey yapmayın' demiş. Onlar yaptılar. Benim çocuğumu uçurumdan aşağı ittiler. İntihar edecek bir çocuk değildi" diye konuştu. 

15 yaşındaki Elif bugün Sultangazi Cebeci Mezarlığı'na defnedildi.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan yanında piknikte Elif'in yanında bulunan iki kadın arkadaşı gözaltına alındı. 2 kişi polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. (İSTANBUL-DHA)