Elektrik direği altında ölüm soruşturmasında 5 yıla kadar hapis istemi

Avcılar'da yıkım sırasında beton elektrik direğinin altında kalarak yaşamını yitiren şoförün ölüm soruşturmasında tazminat ve makine operatörü hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcılar'da bir binanın yıkımı sırasında devrilen elektrik direğinin altında kalarak hayatını kaybeden servis şoförü Dursun Güleç'in ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamladı. Güleç'in ölümüne neden olan iş makinesi operatörü hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

DHA'nın aktardığı habere göre, hazırlanan iddianamede, iş makinesi operatörü Cemil Şirin'in, aracını havanın karanlık olduğu saatte indirdiği, atıl durumdaki elektrik direklerine çekilen çelik halatı fark etmeyerek devrilmesine neden olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca, iş makinesinin manevra sırasında halata bağlı 20-25 yıllık beton direği Dursun Güleç'in üzerine devirdiği ve ölümüne neden olduğu bildirildi. Sanık Cemil Şirin hakkında, 'Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

AİLE, 708 BİN 50 TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Dursun Güleç'in ailesi, iddianamenin hazırlanması sonrası tazminat davası açtı. Ailenin avukatı Mahir Işıkay dava dilekçesinde, 'İş makinesini kullanan Cemil Şirin, bağlı olduğu şirket, binanın yıkım-inşaat işini üstlenen müteahhit firmalar ile kullanılmayan elektrik direğini kaldırmayan BEDAŞ'ın ölümden sorumlu oldu' iddiasıyla 8 bin 50 TL maddi, 700 bin TL manevi olmak üzere toplam 708 bin 50 TL tutarında tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde sorumlular arasında gösterilen Avcılar Belediyesi hakkında da gerekli yazışmaların tamamlanması sonrası dava açılacağı ifade edildi. Avukat Mahir Işıkay, "Gece vakti burada çalışma yapılamaz. Yönetmelik ve kanunlar çok açık. Bir iş makinesinin karanlıkta birisine zarar verme ihtimalini öngörmesi gerekirdi. En yüksek cezayı alması için sonuna kadar uğraşacağız. Açtığımız hukuk davasında ise müteahhit firma, alt taşeronu, bu taşeronun kiralamış olduğu firma ile elektrik idaresini de sorumlu tuttuk. Avcılar Belediyesi'nin de ciddi sorumlulukları var. İstanbul'un orta yerinde, Avcılar gibi merkez bir ilçede, birisinin başına direk düşerek, duvar devrilerek ölmesi hayatın doğal akışına aykırı bir durumdur. Sorumlularının tek tek hesap vermesi gerekir" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Avcılar Merkez Mahallesi'nde 9 Ekim 2021 akşamı, bir binanın yıkımı için hazırlık yapan iş makinesi sokakta manevra yaparken 13 metre yüksekliğinde beton elektrik direğinin devrilmesine neden oldu. Servis şoförü Dursun Güleç, minibüsün yıkım çalışmasında zarar görmemesi için farklı bir yere park etmeye çalışırken, devrilen beton direğin altında kaldı. Ağır yaralanan Güleç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. (HABER MERKEZİ)