Elazığ Tabip Odası Başkanı Uçar: Bayram sonrası vaka sayıları artacak

Elazığ Tabip Odası Başkanı Uçar, Elazığ’da aşılama oranının düşük kaldığını vurgulayarak “Elazığ’da yüzde 50’ye yakın korona geçirme oranı var. Bayram sonrası vaka sayıları artacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Türkiye Aşı Tablosu’nda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde aşılama oranının düşük olduğu görülüyor.

Hekimler, özellikle bu bölgelerde Kurban Bayramı'ndan sonra korona virüsü vakalarının pik yapacağı uyarısında bulunuyor.

‘RAKAMLAR RESMİYETE YANSIMADI’

Elazığ’da aşılama oranının düşük kalmasına ve Kurban Bayramı sonrası korona virüsü vakalarındaki beklentilerine ilişkin Elazığ Tabip Odası Başkanı Özcan Uçar, değerlendirmede bulundu.

Özcan Uçar

“Elazığ'da insanların çoğu korona geçirdi zaten. Bundan önceki dönemde muhtemelen yüzde 50'ye yakın bir korona geçirme oranı var” diyen Uçar, bu rakamların resmiyete yansımadığını belirtti. Elazığ’da korona olanlara aşı yapılmamış olabileceğini söyleyen Uçar, “Aşılama oranındaki düşük yüzdenin etkisi bu olabilir diye düşünüyorum” dedi. 

‘MASKE TAKANLARIN ORANI DÜŞÜK’

İktidarın ‘normalleşme’ kararının vatandaşa yanlış aktarıldığını belirten Uçar, “Maske, mesafe bitti. Düğünler devam ediyor, toplantılar devam ediyor. Düğünlerde, toplantılarda maske takanların oranı yüzde 10-15'i geçmiyor. Normalleşme dediler. Daha aşılama bitmeden herkes normalleşmeye geçti. Sadece düğünlerde değil, sokaklarda da böyle. Her yerde inanılmaz bir yoğunluk var. Tamamen normalleşmeye dönmüş Türkiye. Devletin normalleşme planı da yanlış, vatandaşa aktarılışı da yanlış” ifadelerini kullandı. Siyasi partilerin kalabalık kongrelerinin ardından vatandaşın, “bir şey olmaz” düşüncesine kapıldığını söyleyen Uçar, “Devletin, normalleşmeden önce yaptığı kongrelerde, toplantılarda, açılışlarda, tüm Türkiye’de yaşananlar hepimizin malumu. Daha önce Tabip Odası olarak uyarılarda bulunmuştuk. Tüm bunlardan sonra vatandaş, 'bir şey olmaz' diyor” görüşünü aktardı.

‘AŞILAMA HER ŞEYİ ÇÖZECEK ALGISI OLUŞTU’

İnsanlarda aşılamanın her şeyi çözeceği algısı oluştuğunun altını çizen Uçar, aşılama oranının çok abartıldığını, bu nedenle vatandaşın yüzde 90’ının rahat olduğunu, vaka sayılarına rağmen hiçbir şey yokmuş gibi davranıldığını belirtti. Kurban Bayramı sonrası korona virüsü vakalarının da Delta varyantının da inanılmaz bir şekilde artacağını ifade eden Uçar, sözlerine şöyle devam etti: “Buna ne tedbir alınabilir? Bir taraftan ekonomik sıkıntılar var. Tedbir alırsın, insanların iş yerlerini kapatırsın. Onlara yardım edersin. Diğer taraftan süratli bir şekilde aşılamayı bitirirsin. Bunların hepsi yapılması gereken şeyler. Ancak hepsi ekonomiye dayanıyor. Aşı uygulamasını zorunlu tutmak doğru değil. Ancak özendirici, teşvik ettirici bir takım çalışmalar yapılabilir. Aşı olmayanlara yasaklar konuşuluyor. Bu, son derece yanlış.”