Elazığ AK Parti'de peşpeşe 'gri pasaport' istifaları

Elazığ’da ilçe ve belde belediye başkan adaylıklarının resmen açıklanmasından sonra il ve ilçe teşkilatında istifalar artarak devam ediyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken il ve ilçelerde partilerin belediye başkan adayları netleşiyor. AK Parti’nin kalesi olarak görülen şehirlerden biri olan Elazığ’da da açıklanan aday isimlerinden sonra tepkiler devam ediyor.

Adı Gri pasaport skandalında geçen Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın  tekrar aday gösterilmesinden sonra AK Parti Baskil İlçe başkanı Fuat Çetin partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Aday tanıtım toplantısından bir gün önce adaylığı kesin olarak görülen ve yine adı gri pasaport skandalı ile yurtdışına insan kaçırma iddiaları ile gündeme gelen Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya da adaylıktan geri çekildiğini açıklamıştı. Kaya adaylıktan çekilme gerekçesini de ‘’ AK Parti Akçakiraz Belediye Başkan aday adayları ve Belde Başkanımız ile defalarca yaptığımız istişareler sonrasında şahsıma hiçbir şartta ve durumda destek vermeyeceklerini ve kendi aralarında konsensus sağladıklarını ifade etmişlerdir.

Beldemizin ve partimizin selameti açısından seçmenler arasında kutuplaşmaya ve kaosa sebebiyet vermemek amacıyla aday adaylığı sürecinden kendimi azlediyorum.’’ şeklinde açıklamıştı.

 Ancak AK Parti’den istifalar bununla kalmıyor. Elazığ’da Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’nın adaylıktan çekilme sonrasında bir istifa haberi de Akçakiraz Belde Başkanlığı’ndan geldi. AK Parti Akçakiraz Belde Başkanlığı görevini yürüten Abdulselim Beyazıtlı görevinden istifa ettiğini duyurdu.  

Abdulselim Beyazıtlı, ‘’Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti Akçakiraz Belde Başkanlığı görevimden istifa ediyorum’’ dedi.

AK PARTİ’DEN İSTİFA EDENLER YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE GEÇİYOR

AK Parti’den istifa edenlerin ikinci adresi Yeniden Refah Partisi oldu.  Elazığ Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz’un istifa edip, Yeniden Refah Partisi’ne katılmasının ardından Ak Parti’den aday adayı olan ve geçtiğimiz günlerde istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katılan Ebubekir Irmak Sivrice Belediye Başkan Adayı, Muhammed Septioğlu Palu Belediye Başkan Adayı, Nurettin Aslan Karakoçan Belediye Başkan Adayı, İbrahim Ormanoğlu, Akçakiraz Belediye Başkan Adayı olmuştu. Gelen bilgiler istifaların artacağı yönünde.

 

 

Etiketler AK Parti Elazığ