'El Kaide'nin iki numarası Tahran'da öldürüldü' haberine İran'dan yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı, El Kaide örgütünün 'iki numarası' Abdullah Ahmed Abdullah'in İsrail ajanları tarafından Tahran'da öldürüldüğü iddiasını yalanladı. New York Times'ın haberinin doğru olmadığını söyleyen bakanlık sözcüsü, ABD ve İsrail'in 'medyaya yanlış bilgiler verdiğini' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New York Times gazetesi, El Kaide örgütünün 'iki numarası' Abdullah Ahmed Abdullah'ın İsrail ajanları tarafından İran'da öldürüldüğünü yazdı. İran Dışişleri Bakanlığı haberi yalanlayıp ABD ve İsrail'i medyaya yanlış bilgiler vermekle suçladı.

'ABD'NİN EMRİYLE ÖLDÜRÜLDÜ'

New York Times'ın istihbarat yetkililerine dayandırılan haberinde, El Kaide'nin Ebu Muhammed El Masri lakaplı 'iki numarası' Abdullah Ahmed Abdullah'in 7 Ağustos'ta İran'ın başkenti Tahran'da öldürüldüğü belirtiliyor. Haberde, El Kaide'nin kurucusu Osama Bin Ladin'in öldürülen oğlu Hamza'nın eşi olan Abdullah'ın kızının da vurulduğu kaydedildi. Haberde, saldırının ABD'nin emriyle 'motorsikletli İsrail ajanları' tarafından gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

 'SORUMLULUKTAN KAÇINMAK İSTİYORLAR'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Khatibzadeh, ABD ve İsrail'in 'bu grubun ve diğer terörist grupların suç faaliyetlerinin sorumluluğundan kaçınmak için medyaya yalan söyleyerek ve yanlış bilgiler vererek İran'ı bu tür gruplara bağlamaya çalıştıklarını' dile getirdi.

FBI'ın en çok arananlar listesinde yer alan 58 yaşındaki Abdullah, 1998 yılında Afrika kıtasında Tanzanya ve Kenya'da düzenlen ve 200'den fazla kişinin öldürüldüğü büyükelçilik saldırılarını organize etmekle suçlanıyordu. (DIŞ HABERLER)