Ekşi Sözlük CEO’su Purut: Hangi içerik olduğunu bilmiyoruz, itiraz edemiyoruz

Erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük’ün CEO’su Başak Purut, karar hakkında BTK’nin kendilerine bir açıklama yapmadığını ve içeriği bilmedikleri için itiraz edemediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Depremlerle ilgili yorum ve eleştirilerin ardından iktidara yakın medya tarafından olan hedef gösterildikten sonra erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük'ün CEO’su Başak Purut, konu hakkında açıklamalarda bulundu,.

Medyascope’tan Ali Deniz Çakır’a konuşan Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut, "BTK herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın erişim engelleme kararı verebiliyor ama kanuna göre bu erişim engelleme kararının belirli bir içeriğe dayalı olması ve sitenin tamamını içermemesi gerekiyor" dedi.

'AÇIKLAMA YAPILMADI'

BTK’nin konu hakkında kendilerine bir açıklama yapmadığını belirten Purut, şunları söyledi: "Biz de kararın hangi içerikle alakalı olduğunu göremediğimiz için herhangi bir itirazda bulunamıyoruz ancak karar mahkemeye gittiğinde itirazda bulunabileceğiz. Genelde ekran görüntüsü paylaşılan içerikler, biz haberdar olduğumuz zaman anında kaldırılmış içerikler oluyor. Şikayet üzerine kaldırdığımız içerikleri sanki biz ısrarla sitede tutuyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar." 

EKŞİ SÖZLÜK'TEN AÇIKLAMA: AVUKATIMIZ BİLGİ EDİNEMEDİK

Bu arada Ekşi Sözlük, BTK tarafından getirilen erişim engeline ilişkin sosyal medyadan yeni bir açıklama yayımladı. Sözlük açıklamasında, "Avukatımız ve yöneticimiz erişim engelinin sebebine dair herhangi bir BTK yetkilisinden bilgi edinemediler" ifadelerini kullandı. 

Ekşi Sözlük'ün erişim engeline ilişkin yeni açıklaması şöyle: "Avukatımız ve yöneticimiz durumu takip edebilmek adına sabah saatlerinde Ankara’ya vardılar. Her ne kadar BTK yetkilileriyle görüşmek için yoğun çaba sarf etmiş olsalar da, erişim engelinin sebebine dair herhangi bir BTK yetkilisinden bilgi edinemediler.

Ancak yaptığımız sorgulama esnasında, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 22/02/2023 tarihli ve 2023/1532 d. iş sayılı kararı ile erişim engeli kararı alındığını gördük.

Karar henüz tarafımıza tebliğ edilmedi, bu sebeple karara ulaşmaya çalışıyoruz. Yeni bir gelişme olması ya da bilgi edinmemiz halinde sizlerle paylaşacağız." (HABER MERKEZİ)