Ekrem İmamoğlu: Kapanma sürecine çok sevindim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüsü salgını nedeniyle hükümetin açıkladığı kapanma kararından memnuniyet duyduğunu belirtti. İmamoğlu, “Kapanma sürecine açıkçası çok sevindim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi döneminde İETT’de çalışmaya başlayan 27 kadın şoförle iftar yemeğinde bir araya geldi.

İETT Edirnekapı Garajı’nda gerçekleştirilen iftara, korona virüsü (Covid-19) testleri negatif çıkan şoförler ile İBB ve İETT üst yönetiminden isimler katıldı.

'KAPANMA KARARI İETT’Yİ DE RAHATLATACAK'

İftar öncesinde konuşma yapan İmamoğlu, zorlu geçen korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında hükümet tarafından alınan tam kapanma kararından memnuniyet duyduğunu söyledi.

İmamoğlu, “Ben, kapanma sürecine açıkçası çok sevindim. Daha önce de duyurmuştum, ‘Olması gerekir’ diye. Çünkü, iyi günlere kavuşmamız için, bu zor dönemden hızlıca sıyrılmamız lazım. O bakımdan kapanma iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle şoförlerin risk altında çalıştığını dile getiren İmamoğlu, “Bu, belki de en fazla İETT kurumumuzu da rahatlatacak. Bu süreçte en riskli görevi yapan kurumlarımızın başında geliyor İETT. Şoförlerimiz bu konuda çok sıkıntılıydı” dedi.

'KADIN ÜRETİRSE TOPLUM MUTLU OLUR'

Kadınların iş hayatına katılımının toplumsal mutluluk açısından çok önemli olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Evine ekmek götüren, çalışan, üreten kadın oranı ne kadar yüksekse bir toplum o kadar gelişmiş toplum olur. Aksi taktirde, olmaz. Ve bugün ne yazık ki çok düşük oranda. Neredeyse, ekonomisi çok daha iyi olan toplumların yarısından daha az oranda kadın çalışanı var; bu olmaz. Hele hele büyük kentlerde hiç olmaz. Bu bağlamda biz, kurumumuzdaki kadın çalışan sayısını özel bir metotla arttırma çabası içindeyiz. Sınavlarımızı bile açıklarken, tabiri caizse bir cinsiyet kotası koyuyoruz ve ona göre alımlar yapıyoruz. Üzülerek söyleyeyim, kurumumuzun kadın çalışan oranı çok düşük. Hızlıca arttırmamız lazım ki, İstanbul’un gerçek yüzü olabilelim.”

'SİZİ GÖREN KADINLARIN CESARETİ ARTIYORDUR'

“Sizler, şoförlük mesleğini yapan kadınlar olarak daha simgesel bir noktada duruyorsunuz” diyen İmamoğlu, “Gerçekten, sizi gören kadınların cesareti artıyordur. ‘Evet, yapamaz’ denilen birçok mesleği, ‘Ben de yapabilirim’ diye insanların umutlanmasını ve cesaretlenmesini sağlıyorsunuz” şeklinde konuştu.

'KADIN YÖNETİCİ, ÇALIŞAN SAYIMIZIN ARTMASINI DİLİYORUM'

İBB’nin 83 binin biraz üzerinde çalışan sayısına sahip olduğunu aktaran Ekrem İmamoğlu, “Kadın yönetici sayımızın, kadın çalışan sayımızın artmasını diliyorum. Buna da özen gösteren bir belediye başkanınızın olduğunu unutmayın. Her zaman yan yanayız. Sizler, bugün, simgesel olarak bu sofradasınız; ama sizinle iftarımı açarken, inanın ki sanki 83 bin çalışanımla iftar açıyormuşçasına kendimi hem güçlü hem kararlı, aynı zamanda gururlu hissedeceğim” ifadelerini kullandı. (ANKA)