Ekrem İmamoğlu: Bilmedikleri bir şey var, biz dövülecek bağcı değiliz

İBB Başkanı İmamoğlu, belediyeye yönelik 'terör' soruşturmasıyla ilgili konuştu: "Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Tek bilmedikleri şey var, biz dövülecek bağcı değiliz. Çünkü her işimiz şefaf."

Google Haberlere Abone ol

KONYA - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilmesinin ardından ilk şehir dışı ziyaretini Konya’ya yaptı.

Sabah saatlerinde CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanıyla birlikte Konya’ya gelen İmamoğlu, ilk ziyaretini Mevlana Müzesi’ne yaparak, dua etti.

Daha sonra Hacı Veyiszade Cami’de cuma namazını kılan İmamoğlu, Zafer Meydanı’na geçerek vatandaşlarla buluştu. Yoğun ilgi gören İmamoğlu için "Hak, hukuk, adalet" ve "Her şey çok güzel olacak" sloganları attı. İmamoğlu’na özellikle gençlerin ilgisi yoğundu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI RANDEVU VERMEDİ

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın CHP'li başkanlara randevu vermediği ortaya çıktı.

İmamoğlu, belediye başkanı Altay'ın seyahati olduğu yönünde kendilerine bilgi verildiğini dile getirerek, "Biz talep ettik, bize dönüş olmadı. Yoksa gittiğimiz her şehirde arıyoruz. Dönüş olmadı. Belediye başkanının seyahati varmış diye bilgi verildi bize. Yoksa her gittiğim şehirde mutlaka belediye başkanına, valisine görüşmek istediğimi iletiyorum' şeklinde konuştu.

İmamoğlu, bir gazetecinin, "Daha önceden kabul edilmiş miydi?" sorusuna, "Ne yazık ki olmadı. Sadece Gaziantep’te Fatma Şahin Başkan ile kahve içmiştim" yanıtını verdi.

'BİZ DÖVÜLECEK BAĞCI DEĞİLİZ'

Girdiği bir dükkânda çalışanın "Başınızdaki sıkıntıyı inşallah tez zamanda defeder, kurtulursunuz" sözlerine yanıt veren İmamoğlu şunları söyledi:

"Hukuka dönük hele ki kamu görevlisinin denetlenmesi kadar doğal bir şey yok. Biz denetlenmek zorundayız. Ama gerçekten usulsüz süreçler işletiliyor. Burada amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bir tek bilmedikleri şey var, biz dövülecek bağcı değiliz. Çünkü her işimizi şeffaf yapıyoruz. Burası senin dükkânın ve buranın hesabı seni ilgilendiriyor. Bizim yaptığımız iş, 16 milyonu hatta tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. Biz milletimize hesap vermekten asla geri durmayız. Ama bizi hesapsız yere inceleyip, usulsüz bir şekilde yargılamaya kalkanlara da bu millet cevabını verir. Milletimizin içindeki adalet duygusunun yüceliğini tarif edemem. Parti pürtü hikaye, herkes önce adalet istiyor. Sana adaletsizlik yapılırsa sokakta bütün vatandaşlar yanında olur. Bu yüzden milletimizin o adalet duygusu bambaşka. Bunu İstanbul seçiminde yaşadık ama gene de akıllanmadılar."

İmamoğlu Zafer Meydanı’nda vatandaş buluşmasının ardından üniversite öğrencilerinin yoğunlukta yaşadığı Bosna Hersek Mahallesi’ne giderek öğrencilerle bir araya geldi. Bir kafede öğrencilerle kahve içen İmamoğlu, daha sonra kaldığı otele döndü. (DUVAR)