Ekrem İmamoğlu: İstanbullular, Sayın Cumhurbaşkanı'na da mesajlar verdi

Basın toplantısı düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Partili rakibi Murat Kurum'la arasındaki oy farkının 1 milyonun üzerinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

"1 milyonun biraz daha üzerinde bir farkla birinci durumdayız" diyen İmamoğlu, "Yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkı bize vermiştir diyebiliriz. Elbette esas olan Yüksek Seçim Kurulu açıklamaları ve mazbata anıdır ama Şu an itibariyle sonuçlar hemen hemen belli oldu" şeklinde konuştu.

İlçe belediyelerinde de hedeflerine büyük oranda ulaştıklarını söyleyen İmamoğlu, "14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyeler, hiçbir sorun yaşamadık. Bunların yanı sıra 11 belediyede de artık sonuçlanma aşamasına girilmiş, neredeyse sonuçlar belli oldu diyebileceğimiz ilçeler. Bu ilçeler Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Eyüpsultan, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar ve Şile. Başta Gaziosmanpaşa ve Pendik gibi pek çok ilçede rekabet kafa kafaya devam ediyor. İlçelerde oyların tasnifi noktasında yoğun emek gösteren dostlarıma çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu noktada ıslak imzalı tutanaklar, il başkanlığımıza ulaşana kadar takibin en sıkı şekilde yapılmasını yol arkadaşlarımıza iletmeyi bir borç biliyoruz" dedi.

Kendisine destek verenlere teşekkür eden İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bu başarının elbette paydaşları var. Saygıdeğer Genel Başkanımız Özgür Özel'e, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize, Parti Meclisi üyelerimize, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da olağanüstü bir örgütsel mücadeleyi veren İl Başkanımız nezdinde bütün örgüt üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, ilçe başkanlarımıza, üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonumuza gönüllü katılan on binlerce insanımızın varlığı bizi çok mutlu etmiştir. Elbette İstanbul ittifakını içselleştiren ve bu ittifakı güçlendiren halkımıza, İstanbul ittifakı kavramını kabul eden herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Millet seçimlerde sadece kimin yöneteceğine karar vermez. Aynı zamanda seçime giren herkese görevler verir. Seçmen ne mesaj verdi, millet ne görev verdi diye anlamakla yükümlüyüz. Milletin sandıkta verdiği görevleri yok sayanlar, doğru anlamayanlar eninde sonunda milletin gönlündeki yerleri kaybederler. Bugün İstanbullular bana icraatçı, halkçı, dayanışmacı belediyecilikte tam yol ileri görevini vermiştir. Bu gece 16 milyon İstanbullu sadece bana değil elbette iktidara, rakiplerimize, Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerine de mesajlar vermiştir. Milletin iktidar söylediği şudur: Bugün hükümet-belediye ilişkileri açısından yeni bir dönemin ele alınması sorumluluğunu yüklemiştir. İstanbulluların açık iradesi ile karşısında yeni metrolar başta olmak üzere nedensizce bekletilen tüm imzaların bir an önce tamamlanması ve yatırımların geciktirilmemesi, engellenmemesi görevini vermişlerdir. Merkezi idare, yerel yönetimleri yok sayarak hareket etmemesi bir sürecin başlatılması ve İstanbul'un depremle ilgili mücadelenin seferberliğe dönüşmesi görevini vermiştir."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Ekrem İmamoğlu CHP