Ekrem İmamoğlu: 2-2.5 sene sonra bu ülkeyi Millet İttifakı yönetecek

Millet İttifakı'nın iktidar olacağını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2 sene sonra, 2 buçuk sene sonra bu memleketi Millet İttifakı yönetecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu “Şimdiki Zaman” programında, Sözcü yazarları Uğur Dündar ve İsmail Saymaz, Damga yazarı Barış Yarkadaş ve araştırmacı Elfin Tataroğlu'nun sorularını yanıtladı.

'SİYASETTE KENDİNE ROL BİÇMEK KADAR BÜYÜK HATA YOK'

Uğur Dündar'ın "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız? Tek rakibiniz Erdoğan gözükmüyor, Mansur Yavaş da var yarışta. Bu konuyu Kılıçdaroğlu ile konuştunuz mu” sorusuna İmamoğlu, “Sanıyorum 1 ya da 2 Nisan'da bana BBC tarafından sorulmuştu. Allah bilir demek siyaset sürecinde, ilerisi ile ilgili bir tasarımda bulunmak, böylesi kutsal görevlerde tarifte bulunmak kadar tarihi bir hata olamaz” yanıtını verdi.

Siyasette kendine rol biçmenin hata olacağını söyleyen İmamoğlu, “Ben şu anda İBB Başkanıyım. Binlerce yıllık tarihe sahip, olağanüstü bir kent. Bu kente hizmet etmenin maneviyatını doya doya yaşamak istiyorum. Keyifli bir alan. Siyasette kendine rol biçmek kadar büyük hata yok” diye konuştu.

'HİÇBİR GÖREVE TALİP OLMADIM'

Makam ideali olmadığını belirten İmamoğlu, “Şunu da söyledim, hiçbir göreve talip olmadım, bir göreve talip olunmaz. Ben Beylikdüzü, İstanbul, Türkiye derken şunu da söyledim, ideallerim için mücadele ediyorum. Benim idealim bu toplumun, bu ülkenin çağdaş değerleri ve Mustafa Kemal'in ışığı ile donanması. Dijital çağın bütün unsurlarını yerine getiren yaratıcı gençlerin olduğu bir şehir. Bu benim idealim. Makam, mevki idealim yok” dedi.

'CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILININ KUVVETLİ BİR HİKAYESİNİN YAZILMASINI İSTİYORUM'

“İnanıyorum ki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da, Adana Belediye Başkanı da, Mersin de, Ankara Belediye Başkanımız da bunun neferi. Bu neferlik üzerinden bir konumlandırma yapılması benim CHP'li ahlakıma sığmaz” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Burada yaptığımız tüm konuşmalar, başından sonuna kadar hepsi İstanbul konusudur. Ama İstanbul konusu eşittir Türkiye konusudur. Bizim mücadelemiz kesinlikle bu ülkenin gelecekte çok güzel bir ülke olması. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının kuvvetli bir hikayesinin yazılmasını istiyorum. Genel Başkanımız gibi düşünüyorum. Dostlarımızla kazanacağız. Günü geldiğinde bu konu en doğru şekilde konuşulur ve en doğru karar verilir.”

'AKP DÖNEMİNDE 13 KATRİLYONLUK KAMU ZARARI TESPİT ETTİK'

AK Parti döneminde 13 katrilyon liralık zarar tespit ettiklerini dile getiren Ekrem İmamoğlu, “Fatih'te bir lunapark alanı 25 milyona alınıyor. Bu arsaya İBB tarafından imar veriliyor. İmarlı hali ile 430 milyona İBB burayı satın alıyor. Başakşehir'de, 78 bin metrekarelik bir arsa alınıyor 49 milyona. Sadece 4 gün sonra 130 milyon liraya KİPTAŞ'a satıyor. AKP döneminde 13 katrilyonluk kamu zararı tespit ettik” ifadelerini kullandı.

Kamuyu zarara uğratan ihale ve projelerde yer alan şirketlere de değinen İmamoğlu, “Ne yapalım ben bu ihaleyi aldım, onun için yaptım, benim bir kusurum yok. Ya ne yapalım orada bir iş çıktı, birisi de güzel bir garanti verdi, nasıl olsa 83 milyonun cebinden onu alırız, oraya da para verdik. 2 sene sonra, 2 buçuk sene sonra bu memleketi Millet İttifakı yönetecek. Bu yapılanlar, bu işi alanlar, bu finansı verenler devletin ve milletin hafızasından asla çıkamayacak” şeklinde konuştu.

'8 MART'TA BİRLEŞTİRİCİ BİR MESAJ ATMAK İSTEDİM'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu, “Memleketi ayrıştırma süreçleri üzerinden yöneten bir akıl toplumu bu hale getirdi. Ben 8 Mart'ta toplumdaki kadın duruşu üzerinden birleştirici bir mesaj atmak dışında hiçbir şey düşünmedim” dedi.

HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili soruya ise İmamoğlu “Terörle HDP konusunu aynı potaya koyarsanız tam istenen noktaya gelirsiniz. Altı milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım. Nerede eksik davrandılar, hangi konularda söz söylemediler HDP'nin de özeleştiri yapması gerekir" yanıtını verdi.